You only live once, lick the bowl.

Supă de roșii cu găluște

  , ,

ianuarie 26, 2016

0.0 0

Supa aceasta e preferată de majoritatea copiilor. E super-rapidă, numai bună de pregătit când nu ai timp de gătit și vrei să servești o supă caldă.
E bună și cu orez fiert în loc de găluște, însă copiilor mei le place varianta aceasta mai mult.
Puteți să o serviți și cu parmezan ras sau să eliminați busuiocul, dacă nu vă place.
Spor la bucătărit!
Vă țuc!

  • Prep: 5 mins
  • Cook: 20 mins
  • 5 mins

    20 mins

    25 mins

  • Randamente: 6 porții

Ingrediente

Pentru supă

1 l bulion

2 linguri ulei de măsline

100 ml lapte

1 lingură făină

1 crenguță busuioc

sare

piper

1 linguriță zahăr

Pentru găluște

1 ou

3 linguri făină

sare

Indicații

Căliți făina în uleiul de măsline, apoi adăugați treptat laptele, amestecând continuu, până capătă consistența unui sos bechamel.

Adăugați treptat bulionul, sarea, piperul, zahărul și fierbeți 3-4 minute.

Pentru găluște, amestecați făina cu oul bătut și sarea și, folosind o linguriță, tăiați puțin câte puțin din cocă direct în supă. Lăsați-le să fiarbă 5 minute. Apoi adăugați busuiocul tocat mărunt și serviți supa cu smântână. Puteți adăuga smântâna direct la supă sau numai la servire, în farfurie.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.