You only live once, lick the bowl.

Sushi cu somon afumat

  , , , ,

octombrie 15, 2015

0.0 0

Azi mi-a fost poftă nebună de sushi. Îl prefer pe cel cu somon afumat și castravete.
Se prepară rapid. E prima mea încercare de a face sushi și e chiar mai simplu decât credeam.
Spor la rulat și să vă fie de bine!
Vă țuc!

  • Prep: 40 mins
  • Cook: 20 mins
  • 40 mins

    20 mins

    1 hr

Ingrediente

5 foi alge Nori

200 g orez pentru sushi

1 lingură de zahăr

1 lingură oțet din orez

1 praf de sare

150 g somon afumat

1/2 castravete Fabio

sos de soia

wassabi

3 linguri mac

Indicații

Fierbeți orezul în apă cu sare.

Strecurați-l și lăsați-l la răcit. Dizolvați zahărul și oțetul în 50 ml apă. Amestecați orezul când este călduț cu acest amestec.

Tăiați somonul fâșii. Tăiați castravetele în fâșiigroase de 1 cm, Eliminați partea cu semințe. Tăiați fâșii egale ca lungime cu lățimea foii de algă.

Pentru sushi Maki (cu nori în exterior)

Folosind drept suport un covoraș din bambus pentru sushi, așezați o foaie de algă, apoi întindeți un strat de orez. Presați orezul cu mâna. Pe marginea uneia dintre laturile scurte ale foii așezați fâșiile de somon și

Folosindu-vă de covoraș, rulați strâns. Tăiați rulouri late de 3-4 cm.

Pentru sushi Uramaki (cu orez în exterior)

Aveți nevoie doar de câte o jumătate de foaie de algă/ rulou

Pe foaia de algă întindeți un strat foarte subțire de orez, apoi adăugați somonul și castravetele. Rulați.

Întindeți un strat de orez pe covorașul de bambus, presați. Apoi așezați ruloul pe marginea stratului de orez. Rulați strâns.

Presărați semințe de mac.

Serviți cu sos de soia și wassabi.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.