You only live once, lick the bowl.

Tartă cu banane, vanilie și mascarpone (fără coacere)

  

noiembrie 13, 2016

0.0 0

Dacă vă e poftă de un desert simplu, fără coacere, iată o rețetă de tartă cremoasă și ușor de preparat.
Mereu am budincă de vanilie în casă. Nemaivorbind de banane. Combinația babane- scorțișoară- vanilie e încântătoare. Cel puțin pentru mine e.
E un desert potrivit atât pentru zilele de vară cât și pentru vremuri mai friguroase.
Spor la bucătărit!
Vă țuc!

  • Prep: 40 mins
  • Cook: 10 mins
  • 40 mins

    10 mins

    50 mins

  • Randamente: 6- 8 persoane

Ingrediente

Pentru baza de biscuiți

200 g biscuiți digestivi cu scorțișoară

2 linguri cacao

100 g unt topit

Pentru stratul de vanilie

1 plic budincă de vanilie

400 ml lapte

2 linguri zahăr

Pentru stratul de mascarpone

250 g mascarpone

200 ml smântână grasă

2 linguri miere

1 fiolă esență de vanilie

+ 5 banane și scorțișoară pentru servit

Indicații

Folosind un robot de bucătărie, mărunțiți biscuiții, amestecați-i cu untul topit, pudra de cacao și presați amestecul pe fundul unei tăvi de tort cu marginile detașabile.

Feliați bananele în rondele groase de 1 cm .

Preparați budinca și, direct de pe foc, turnați jumătate din ea peste stratul de biscuiți. Asta va stabiliza babanele și va preveni oxidarea lor.

Așezați rondelele de biscuiți peste stratul de budincă.

Turnați restul de budincă fierbinte peste stratul de banane. Întindeți-o uniform.

Dați tava la rece timp de 15 minute.

Amestecați ingredientele pentru stratul de mascarpone și întindeți-l peste stratul de budincă.

Presărați scorțișoară. Refrigerați cel puțin 4 ore.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.