You only live once, lick the bowl.

Tocăniță de căprioară.

  ,

mai 15, 2016

0.0 0

Tocănița de căprioară e un fel de mâncare delicios. Carnea e foarte fină și aromată. E un mușchi nobil, pe care am ales să îl aromatizez cu anason, boabe de muștar, ienibahar și cuișoare, într-un sos tomat.
E o variantă mai orientală a unui sos clasic vânătoresc.
Ador combinația tocăniță - mămăligă.
Mămăliga aceasta am înnobilat-o cu un cub de unt și 100 ml lapte.
Rezultatul e unul cremos, fin.
Sper să o încercați și voi.
Vă țuc!

  • Prep: 2 hrs 45 mins
  • Cook: 40 mins
  • 2 hrs 45 mins

    40 mins

    3 hrs 25 mins

  • Randamente: 4 persoane

Ingrediente

1 kg mușchiuleț de căprioară

1 morcov

1 ceapă roșie

1 linguriță boabe de muștar

10 cuișoare

5 boabe ienibahar

10 boabe piper negru

4 frunze de dafin

2 anason stelat

1 l vin roșu

500 ml bulion

50 g unt

1 lingură amidon

1 legătură de pătrunjel

sare

piper

Indicații

Feliați mușchiulețul. Puteți folosi carne de vițel sau orice alt tip de carne roșie.

Puneți carnea într-un baiț format din vin, cuișoare, boabe de piper, boabe de muștar, anason, ienibahar, foi de dafin. Țineți carnea la marinat cel puțin 2 ore.

Tăiați morcovul rondele. Tocați ceapa mărunt și căliți legumele în unt.

Scoateți carnea din baiț și căliți-o la foc iute alături de legume.

Adăugați baițul și bulionul. Reduceți focul și lăsați tocănița să se gătească la foc molcom, în cratița acoperităcirca 30 de minute.

Dizolvați amidonul în puțină apă rece și adăugați la tocăniță. Lăsați să dea în clocot 1 minut.

Serviți cu pătrunjel verde tocat și mămăligă.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.