You only live once, lick the bowl.

Tort cu fructe confiate și whiskey

  

ianuarie 4, 2017

0.0 0

Dacă vă plac deserturile cu alcool și fructe uscate, acesta e o propunere nemaipomenit de delicioasă.
Sunt arome diverse care, combinate , se armonizează plăcut. E un tort potrivit sărbătorilor de iarnă.
E dens, parfumat, dulce.
Pentru a tăia din dulceața fructelor, îl puteți servi cu frișcă neîndulcită, înghețată de vanilie sau iaurt grecesc.

  • Prep: 25 mins
  • Cook: 3 hrs
  • 25 mins

    3 hrs

    3 hrs 25 mins

  • Randamente: 30 persoane

Ingrediente

3 căni cu stafide

250 g coajă de portocală confiată

120 g curmale fără sâmburi

140 g cireșe confiate

1 măr ras

125 g migdale măcinate

300 g făină

1 praf de copt

375 ml whiskey

1/2 linguriță praf de ghimbir

1 linguriță nucșoară

1/2 linguriță cuișoare măcinate

250 g unt

200 g zahăr brun

4 ouă

Indicații

Amestecați fructele cu 3/4 din cantitatea de whiskey ăntr-un bol. Acoperiți cu folie alimentară și lăsați la macerat peste noapte.

Preîncălziți cuptorul la 120 grade. Ungeți o formă de tort cu marginile detașabile cu unt și tapetați cu un strat dublu de hârtie de copt.Lăsați circa 5 cm de hârtie să depășească marginile formei.

Dizolvați într-o sosieră, la foc mic, 70 g zahăr în whiskey-ul rămas, pentru a forma un sirop. Luați de pe foc și răciți 20 de minute.

Mixați untul cu restul de zahăr, până obțineți un amestec spumos. Încorporați ouăle pe rând, apoi amestecul de fructe, migdalele măcinate, făina și praful de copt și 1/2 din sirop.

Coaceți tortul aproximativ 3 ore. Ungeți-l cu siropul rămas cât e fierbinte. Acoperiți cu folie și lăsați-l la răcit în formă.

Eu l-am decorat cu fondant alb. Însă îl puteți servi ca atare, alături de frișcă neîndulcită sau iaurt grecesc.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.