You only live once, lick the bowl.

Vinete la grătar cu sos tahini și salată de couscous cu năut.

  , , ,

iulie 24, 2015

0.0 0

Meniul nostru de vară ar trebui să fie unul light, sărac în calorii și, bineînțeles, sănătos.
Pentru azi am ales o combinație vegetariană de legume și couscous marocan.
Partea și mai bună e că veți petrece foarte puțin timp în bucătărie, obținând o masă delicioasă.
Spor la bucătărit și să vă fie de bine!
Vă țuc!

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 30 mins
  • 10 mins

    30 mins

    40 mins

  • Randamente: 4 persoane

Ingrediente

1cană couscous

2 căni apă fierbinte

2 roșii

1 conservă de năut

2 legături de pătrunjel

1 ceapă roșie

2 vinete

200 ml iaurt grecesc

1 lingură pastă de susan (tahini)

2 căței de usturoi

2 lămâi

100 ml ulei de măsline

sare

piper

Indicații

Într-un bol, opăriți couscous-ul cu apă fierbinte, adăugați sare și piper. Acoperiți vasul și lăsați couscous-ul să se umfle, să devină pufos. Amestecați cu o furculiță.

Adăugați 50 ml ulei de măsline și sucul de la 1 lămâie.

Tocați pătrunjelul șiroșiile adăugați-le la couscous.

Feliați vinetele, tăiați ceapa rondele. Asezonați-le.

Într-o tigaie grill, gătiți feliile de vinete și ceapa roșie tăiată rondele.

Adăugați ceapa caramelizată la salată.

Amestecați iaurtul grecesc cu usturoiul pisat, uleiul de măsline rămas și zeama de la 1/2 lămâie. Asezonați cu sare și piper.

Serviți preparatele cu salată verde și andive stropite cu zeamă de lămâie.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.