You only live once, lick the bowl.

Vinete prăjite cu pesto de leurdă și tofu.

  ,

aprilie 12, 2017

0.0 0

Iubesc usturoiul. Îl consum cu drag atât crud, cât și gătit. Iar leurda e un înlocuitor excelent în orice mâncare în care doresc să folosesc aroma usturoiului. E ca și cum aș invita pădurea în farfurie. Rețeta e una vegană. E ideală în dietă sau în zilele de post.
Dacă gustul leurdei vi se pare prea pregnant, înlocuiți jumătate din cantitatea de leurdă cu spanac.

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 15 mins
  • 10 mins

    15 mins

    25 mins

  • Randamente: 2 persoane

Ingrediente

1 vânătă

1 pumn de leurdă

sucul de la 1/2 lime

1 lingură muguri de pin

50 g tofu

1/2 chilli roșu

ulei de măsline

reducție balsamică pentru servit

sare

piper

Indicații

Tăiați vânăta în felii groase de 1 cm , asezonați-o cu sare și piper.

Tăiați tofu cubulețe și chilli rondele subțiri.

Prăjiți mugurii de pin într-o tigaie , fără ulei.

În aceeași tigaie, adăugați 2 linguri de ulei de măsline și prăjiți vinetele pe ambele părți.

Folosind un blender vertical, pasați leurda împreună cu 2 linguri de ulei de măsline, sare, piper și sucul de lime și preparați pesto de leurdă.

Scoateți vinetele pe un prosop de hîrtie.

Adăugați o lingură de ulei de măsline în tigaia în care ați prăjit vinetele și rumeniți tofu și chilli.

Serviți vinetele pe un pat de pesto de leurdă, alături de tofu și muguri de pin.

Stropiți-le cu ulei de măsline și reducție balsamică.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.