Ciorbe și Supe

Abonează-te la newsletter pentru cele mai noi rețete

Supă- cremă de mazăre

Supa aceasta cremă de mazăre te unge pe suflet într-o zi blândă de toamnă. Servită cu un sandwich cald cu Gouda sau orice fel de cașcaval, e o opțiune de meniu care va fi suficient de sățioasă pent...

Supă-cremă de cartofi

  Cartoful e o legumă foarte versatilă, folosită de când lumea și pământul, mai exact după descoperirea Americii de către Columb. Dacă inițial a fost folosit drept plantă ornamentală, tubercul...

Chowder cu porumb

  Chowder e o supă densă, originară din America, ale cărei ingrediente de bază sunt ceapa, țelina apio, laptele sau smântâna și o legumă bogată în amidon cum e cartoful sau cartoful dulce. Reț...

Lucicoș (supă de varză ardelenească)

  Cine e din Ardeal, știe, de bună seamă, că lucicoșul e o supă minunată, de vară, preparată cu varză dulce, morcovi, pătrunjel, ceapă, usturoi, mult mărar, dreasă cu rântaș. E, evident, o reț...

Supă- cremă de linte

Cine papă linte, are multă minte. E una dintre cele mai sănătoase surse de proteină pe care o puteți consuma. Rețeta de azi e o supă- cremă de linte sănătoasă și extrem de savuroasă. Se prepară rep...

Supă- cremă de mere

Supa- cremă de mere îmi aduce aminte de vârsta copilăriei, când mergeam la grădiniță. Supele de fructe, precum cea de mere, de mere gutui sau de vișine erau foarte populare. Pe atunci nu îmi plăcea...

Supă vietnameză Pho

Dacă supa clasică cu tăiței a ajuns să vă plictisească și vă doriți să încercați gusturi noi, mai exotice, vă recomand supa aceasta de inspirație vietnameză, numită Pho. Se prepară atât cu carne de...

Supă de gulii cu găluști

Supa aceasta tradițională de gulii e un simbol al faptului că frumusețea și bucuria stau mereu în lucruri simple. Guliile sau cărălabele, cum li se mai spune pe la noi, sunt o legumă simplă, deseor...

Supă cremă de leurdă

  Supele cremă sunt cele mai simple rețete la care putem apela atunci când vrem să încropim o masă rapidă și sănătoasă. Trebuie doar să cureți și speli bine ingredientele, să le taia în bucăți...

Supă tradițională de pasăre

Cred că dacă ar fi să întrebă 100 de oameni din toate colțurile lumii ce fel de mâncare le mângâie cel mai tare sufletul, marea majoritate ar alege supa de pasăre. (Fie pasărea pui, găină sau cocoș...

Supă cremă de ciuperci

Supele cremă sunt alternativele excelente ale supelor tradiționale. De ce? pentru că sunt mai ușor de preparat, poți adăuga ingredientele toate odată la fiert, nu trebuie să te străduiești să tai i...

Supă cremă de dovleac

Ador supele- cremă, în special iarna. Sunt extraordinar de ușor de preparat, deoarece elimină una dintre problemele pe care le întâmpină oricare bucătar amator : tăiatul legumelor la dimensiuni ega...

Supă de roșii “Porodica acușica”

Am denumit supa aceasta haios, că e supa ideală de făcut într-o zi când te simți stors ca o porodică. Se prepară rapid, de fapt e o rețetă pentru oameni grăbiți și care sunt suficient de isteți ca ...

Supă- cremă de praz

Prazul nu e o legumă specifică Ardealului. Nu făcea nici cât o ceapă degerată până acum ceva vreme. Nu aș putea mușca din el cu nesaț precum Amza Pelea. Dar îmblânzit, îmi place.Pe cât e de năprazn...

Spicy Miso Soup

Supa miso e de proveniență asiatică. Iar numele îi este dat de pasta miso, obținută prin fermentarea boabelor de soia. Această pastă îi dă supei profunzime. Găsești pasta miso la toate supermarketu...

Pasiunea e energia care ne dă putere și elan să facem lucruri aparent lipsite de sens.

Cine sunt eu? Sunt o visătoare care descoperă lumea cu ochi de copil, o femeie care se autodescoperă în fiecare zi, o mamă care își iubește puii deja adolescenți cu aceeași duioșie ca atunci când erau în pernă și profesor de engleză pe încearcă să insufle pasiune și curiozitate în mințile adolescentine cu care are onoarea să lucreze.