Deserturi și Torturi

Abonează-te la newsletter pentru cele mai noi rețete

Pancakes cu banane

Brunch ul e acea masǎ pe care o iei într-o zi tihnită, leneșă de weekend. Nu cǎ în timpul săptămânii nu aş mi-aş dori sǎ am dimineți mai leneșe uneori! Mi-a fost poftă de clǎtite cu banane şi scorț...

Chec cu lămâie, mac și căpșune

Banana bread e unul dintre deserturile pe care îl pregătesc prin rotație, alături de brioșe și tiramisu. Acest chec dens, dulce- acrișor, cu căpșune, lămâie, mac și drajeuri de migdale trase în c...

Oreo butterscotch cheesecake

Cheesecake e un desert atât de simplu de realizat! Ai are variante nenumărate. Butterscotch e denumirea englezească a caramelului. Acest cheesecake are o bază întunecată, făcută din biscuiți Oreo ș...

Cheesecake cu fructe de pădure

Ador deserturile necomplicate, rapide,  pe care pot să le pregătesc în doi timpi și trei mișcări. Cred că și majoritatea oamenilor e la fel. Cheesecake e unul dintre deserturile favorite în familia...

Lapte de pasăre festiv

Acest desert de origine franceză e denumit la noi, la români, lapte de pasăre.Într-o notă umoristică, dacă la noi uneori și porcii zboară, păsările de ce n-ar da lapte? Sincer, e cel mai bun lapte ...

Prăjitură cu dovleac, brânză și turtă dulce

Prăjitura cu brânză tradițională e un deliciu care bucură în orice anotimp. Iarna, în prag de Crăciun, am înnobilat-o cu turtă dulce și dovleac. Aluatul e unul fraged, clasic, pregătit așa cum îl f...

Porloș cu dovleac

Pentru un ardelean, termenul "porloș" este sinonim cu o copilărie la țară. E plăcinta din aluat fraged preparată de bunica pentru zilele de sărbătoare. E un desert modest, cu umplutură de mere sau ...

Cheesecake ardelenesc cu prune

Cine spune că cheesecake nu poate fi pregătit și diferit? În varianta ardelenească, am adaptat o rețetă de porloș tradițional ardelenească , am înlocuit crema de brânză cu brânză de vaci simplă, ad...

Brioșe tiramisu cu Chokotoff

Aceste brioșe sunt rezultatul unei combinații de gusturi ce îmi sunt mult pe plac. Tiramisu e desertul preferat al familiei mele și pregătirea atât a brioșelor cât și a unui tiramisu durează aproxi...

Pasiunea e energia care ne dă putere și elan să facem lucruri aparent lipsite de sens.

Cine sunt eu? Sunt o visătoare care descoperă lumea cu ochi de copil, o femeie care se autodescoperă în fiecare zi, o mamă care își iubește puii deja adolescenți cu aceeași duioșie ca atunci când erau în pernă și profesor de engleză pe încearcă să insufle pasiune și curiozitate în mințile adolescentine cu care are onoarea să lucreze.