Deserturi și Torturi

Abonează-te la newsletter pentru cele mai noi rețete

Melci cu scorțișoară

Toamna e momentul ideal să încingem cuptorul și să coacem bunătăți. Ador lunile de toamnă pentru senzația de confort și „acasă” pe care o simt în căminul meu ori de câte ori am timp să lucrez cu do...

Chec alfabet cu prune

Ador rețetele de chec, deoarece nu presupun folosirea unor tehnici complicate de pregătire. Ai nevoie doar de un tel bun și un singur bol încăpător în care ingredientele umede ale checului să se co...

Mini tarte Tatin cu pere

Tarta Tatin e un desert tipic franțuzesc inventat, ca mai toate lucrurile extraordinare de pe lumea asta, întâmplător. E o tartă cu aluat de foietaj care se întoarce cu susul în jos la finalul coac...

Chec cu afine, mac și lămâie

Rețeta aceasta de chec cu afine, mac și lămâie a devenit preferata mea. Combinația de fructe dulci- acrișoare cu lămâie te face să îți plouă în gură. E un chec moale, cu blatul umed, în care gustur...

Papanași prăjiți

Papanașii prăjiți sunt varianta pripită a gogoșilor. Motivul pentru care sunt atât de apreciați este unul extrem de simplu: sunt bucuria întrupată într-un dulce prăjit. Se prepară foarte repede, se...

Tiramisu Raffaello

Tiramisu clasic este un desert nemaipomenit, ale cărui gusturi de cafea, mascarpone și frișcă îl clasează favorit mondial. Cum sunt mare iubitoare de nucă de cocos,m-am gândit să prepar o variantă ...

Gomboți cu prune

Gomboții sau găluștele cu prune sunt un desert delicios de inspirație austro-ungară, pe care îl celebrăm în fiecare sfârșit de vară. Această rețetă poate fi și un excelent fel principal estival. Se...

Prăjitură porloș cu vișine

Rețeta de porloș e foarte versatilă, indiferent de umplutura aleasă ea fiind la fel de încântătoare. Porloșul cu vișine pe care l-am pregătit e o combinație între un clafoutis și un aluat fraged. V...

Scones

Scones sunt un desert foarte rapid și ușor de preparat. Poți pune pe masă o porție de scones în 20 de minute. Sunt un desert tradițional scoțian, ideal pentru un brunch sau o după-amiază lejeră de ...

Spumă de căpșune

Gusturile copilăriei sunt mereu imbatabile. Spuma de căpșune e unul dintre deserturile pe care le adoram când eram mică. Albușuri de ou bătute cu zahăr până formau o bezea tare, amestecate cu căpșu...

Tartă cu ciocolată Kinder

Cred că ciocolata e panaceu pentru trup și suflet. De Ziua Copilului, hai să ne dăm voie să ne îndulcim cu o tartă Kinder Bueno la micul dejun. Să uităm de calorii, de diete, de restricții și să sa...

Lava cake

M-am tot gândit ce deserturi se potrivesc cel mai bine cu Luna Copilului, căci, da, eu zic să celebrăm copilăria toată luna iunie, și concluzia a fost că trebuie să fie ceva cu ciocolată. Lava cake...

Prăjitură cu mere

Prăjitură cu măr Prăjitura sau porloșul cu măr era un desert nelipsit acasă, din copilărie. Merele sunt fructele pe care le aveam tot anul și, chiar în vremurile când nu găseai unt, toată lumea ave...

Guguluf red velvet cu ciocolată

Guguluful acesta cu ciocolată e versiunea mea red velvet cake. Am folosit pentru culoarea roșie a miezului sfeclă roșie coaptă. Am ales să o folosesc pe cea cumpărată de la magazin, vidată. Știți v...

Prăjiturele Victoria

Aceasta e una dintre rețetele clasice de desert englezești, numită după regina Victoria. Fiind un desert victorian, trebuia să fie ideal pentru a fi servit în vremea ceaiului, la ora cinci. Fie că ...

Tartă cu pară și brănză de capră

Faza cu para mălăiață care pică în gura lui Nătăfleață e doar o poveste de adormit copiii moralizatoare în zilele noastre. Dar rețeta de azi e suficient de aproape de dorința noastră de a avea part...

Orez în lapte cu măr ras

  Orezul în lapte și grișul în lapte sunt rețete nu doar ale copilăriei. Ambele sunt  deserturi simple de tot, pe care nu ai cum să le strici. Orezul este mai sănătos decât grișul însă, atunci...

Vargabéles

Această rețetă tipic ardelenească datând de la începutul secolului XX, a câștigat notorietate în Cluj, în bucătăria familiei Darvas, proprietari ai unui restaurant. Budinca dulce de paste cu brânză...

Carrot banana cake cu cremă de mascarpone

Cine mă cunoaște, știe că sunt adepta deserturilor rapide, fără prea multă bătaie de cap. Cine are timp de lucruri laborioase? Carrot cake și banana bread sunt două deserturi cu multe elemente în c...

Pască din Babța

„Doba-doba laștele, mâni alaltă-s Paștele.” Parcă și acum o aud pe bunica din Babța fredonând versurile acestea nostime. Pregătea bunătățile  din timp, așteptând cu bucurie ziua Învierii. Pasca ei ...

Mini Pavlova cu zmeură.

  Bunica mereu pregătea bezele la sărbători. Rămâneau albușuri de la diverse rețete și bezelele erau un dulce ușor de pregătit. Pavlova e un desert mai elegant decât banalele bezele, dar e puț...

Mini cheesecake cu frișcă

  Ador deserturile necomplicate pe care pot să le pregătesc în doi timpi și trei mișcări. Cred că și voi sunteți la fel. Cheesecake e un desert favorit în familia noastră. Cel copt, pentru că ...

Cheesecake cu ciocolată, caramel și tonka

Nu prea am tragere de inimă pentru făcut prăjituri festive tradiționale. Știți voi, din acelea spectaculoase și laborioase cu multe foi, mai multe tipuri de cremă. Cred că nu am răbdarea necesară. ...

Hot Cross Buns

Fiecare popor are propriile rețete specifice sărbătorilor. De Paște, noi, românii, înroșim ouă, facem drob și pregătim tradiționala pască. Britanicii și toate popoarele din Commonwealth pregătesc a...

Tiramisu altfel

Tiramisu Cred că Tiramisu este cel mai cunoscut desert italian. E onctuos, cremos, fin, lejer și ușor de tot de preparat. Ori de câte ori îmi întreb copiii ce dulce ar prefera să le prepar de am în...

Gogoși cu cremă de ciocolată

Gogoși (fancuri, pancove) umplute cu cremă de ciocolată Nu mă prea pricep la vândut gogoși, orice fel de emoție aș avea, mereu mi se citește pe față. Gogoșilor li se spune „fancuri” în Babța și se ...

Blue Monday Brownie

‘Cause it’s just another manic Monday. Păcat că nu mai cântă fetele de la The Bangles. Pentru cine mai avea nevoie de încă o scuză să blameze lunea pentru indispoziția cu care a mers la muncă azi, ...

Cocosata

Vinerea e ziua răsuflării ușurate, e încheiere ciclică și, (din păcate, temporară )de tipar sisific, de cocoșare sub povara rutinei și a calendarului de muncă. Vinerea, în timp ce îmi beau cafeaua ...

Tort Femzone

Toate femeile sărbătorite ar trebui să guste acest tort, în oricare dintre lunile anului. Am conceput rețeta aceasta în luna martie când o prietenă foarte dragă a lansat un magazin online destinat ...

Curmale snickers

Batonul de ciocolată Snickers a fost, multă vreme, preferatul meu. Nu mai consum dulciuri aproape deloc de o vreme, însă rețeta aceasta e un excelet înlocuitor, dacă dorești să consumi cât mai puți...

Pasiunea e energia care ne dă putere și elan să facem lucruri aparent lipsite de sens.

Cine sunt eu? Sunt o visătoare care descoperă lumea cu ochi de copil, o femeie care se autodescoperă în fiecare zi, o mamă care își iubește puii deja adolescenți cu aceeași duioșie ca atunci când erau în pernă și profesor de engleză pe încearcă să insufle pasiune și curiozitate în mințile adolescentine cu care are onoarea să lucreze.