Despre

Pasiunea e energia care ne dă putere și elan să facem lucruri aparent lipsite de sens. Pentru oamenii care înțeleg bucuria gătitului acesta e focul care îi mână să petreacă ore întregi dereticând, încingând, amestecând, punând ingrediente și suflet în ceva efemer, într-o bucurie pentru care sudoarea și oboseala se materializează în câteva momente de savoare și gratificare. Merita? Fără îndoială!

Redescoperirea noastre vine, de multe ori, din acele gusturi ale copilăriei, din amintiri tactile, olfactive și ale papilelor gustative ce ne fac viața mai frumoasă. Cine nu își amintește de bucatele bunicii, de mesele copilăriei, de prânzul de duminică pe care mama îl făcea ritualic? Gătitul pentru sine, dar mai ales pentru alții, e o formă de iubire. E un sentiment cald, împletire de mândrie și duioșie când vezi că ai răsfățat și îngrijit sufletul cuiva.

Gătesc și mănânc orice. De la pită cu slană și ceapă ( sushi ardelenesc) , până la steak de vită. Ador mâncărurile simple, gusturile autentice și neaoș ardelenești. Și nu mă dau pe un jeb de cuie că știu să băsădesc ca la țară. De te vei împotmoli la vreo rețetă că nu-i ști ce-nseamnă vreun regionalism, sper să reușerc să îți transmit  totuși nostalgia pe care o evocă povestea din spatele ei și să te facă să îți suni mama sau bunica sau mătușa și să le spui “săru’mâna pentru masă”, pentru toate acele bunătăți cu care ai crescut mare.

Iar de în pașaport ai puține ștampile, ca mine, dar te îmbie curiozitatea de a afla ce gust are vreo mâncare de pe mapamond, voi încerca să îți ofer alternative, să ajungem împreună măcar în farfurie în toate colțurile lumii.

Pe paginile mele, sper să găsești și regăsești această scânteie. Fie că ești foodie ca mine și îți place să experimentezi mâncăruri din gastronomia internațională, fie că îți place bucătăria tradițională și vrei să te reconectezi cu rădăcinile tale, fie că vrei să citești gânduri și memorii despre copilăria la țară și viața de adult, sper să găsești ceva pe placul tău.

Cine sunt eu? Sunt o visătoare care descoperă lumea cu ochi de copil, o femeie care se autodescoperă în fiecare zi, o mamă care își iubește puii deja adolescenți cu aceeași duioșie ca atunci când erau în pernă și profesor de engleză pe încearcă să insufle pasiune și curiozitate în mințile adolescentine cu care are onoarea să lucreze.

Ce vreau să fie acest blog? M-ar împlini să știu că aș contribui la conservarea și promovarea culturii gastronomice și etnografice locale, din zona Codrului, care mie îmi este foarte aproape de suflet, vreau să fie sursă de savoare și plăcere, de curiozitate pentru lumi în care poate doar am visat să ajungem.

Sper ca aceste rânduri să te îndemne să răsfoiești cu curiozitate și bucurie paginile mele, să te ajute să îți produci bucurie și ție și celor pe care vrei să îi răsfeți

Spor la bucătărit și Dumnezeu te-mburde-n Rai!.