Feluri principale

Abonează-te la newsletter pentru cele mai noi rețete

Mâncare de fasole cu roșii

  Sunt unele zile în care mi-e dor de mâncare simplă, cu ingrediente modeste, simple, cum ar fi fasolea sau cartofii. Pe zi ce trece, constat că ceea ce acum redescoperim a fi mâncare sănătoas...

Papricaș de cartofi

Papricașul sau tocănița de cartofi este o mâncare atât de simplă și modestă dar atât de savuroasă și aducătoare de bucurie. E o rețetă deloc sofisticată, rapidă, care se face în aceeași cratiță. Ac...

Dovlecei gratinați stil bolognese

  Sosul Bolognese se numără printre preferatele familiei noastre. E foarte versatil. Îl puteți prepara în cantități mai mari și servi alături de paste, în lasagna sau în rețete precum cea de a...

Sandwich cu focaccia

Focaccia e un fel de pâine italiană. Este minunată pentru sandwich-uri savuroase și pentru servit alături de supe sau salate. Preferata mea, cu ulei de măsline și câteva roșii, busuioc și ceapă roș...

Spaghete cu creveți și zucchini

Spaghetele sunt pastele noastre cel mai des folosite. Iar când mă gândesc la un sos lejer, care să îmi amintească cu nostalgie de mare, mereu mă gândesc la creveți. Fie ei prefierți sau proaspeți, ...

Paste Gemelli cu ciuperci

Pastele cu ciuperci unt o rețetă rapidă, numai bună de pregătit în timpul săptămânii. Folosește ingrediente sănătoase, ciupercile fiind o excelentă sursă de proteine, sunt aromate și cărnoase. Indi...

Curry cu pui și paste

Am gustat acest preparat prima dată acum 20 de ani și mi-am amintit azi de acea seară de vară în care mirosul îmbietor de legume și curry a străbătut întreaga curte. Fusesem invitată la cină de căt...

Spaghetti con vongole

Nu vă speriați, nu sunt gondole, nici ciudățenii ale naturii. „Vongole” sunt scoici în limba italiană. Amu nu mă sfădiți că am fost în Italia și mi-a urcat la cap de vorbesc numai rom-italiană, dar...

Paste Barbie

Fiecare dintre noi, femeile, s-a jucat la un moment dat cu o păpușă în copilărie. Chiar dacă nu am crescut cu păpuși frumoase, mereu mi-am dorit o păpușă Barbie. Din păcate, pe când am primit-o de ...

Ravioli Caprese

Salata Caprese e o alegere delicioasă de vară. A minunată de sine-stătătoare dar și în această combinație cu ravioli umpluți cu ricotta și spanac. Pe principiul „repetitivitatea creează echilibru”,...

Piept de rață festiv

Pieptul de rață este delicatesă de pus pe masă pentru a celebra un moment special. Nu e pe gustul tuturor, indiscutabil, însă dacă odată l-ai gustat preparat ca la carte, poate vă veți încumeta să ...

Crochete de spanac

Mâncarea de spanac cu ochiuri e o preferată de a mea din copilărie. Indiferent de anotimp, mereu am spanac congelat în casă. Îl prefer congelat deoarece e gata de preparat foarte repede și își păst...

Crochete de zucchini

Banalul dovlecel sau zucchini e un ingredient foarte versatil. Deși de multe ori nu îl preparăm decât pane, o variantă vegetariană pentru o masă delicioasă e aceasta, în care aceste crochete delici...

Morcovi copți și pastă de fasole

Rețeta aceasta e una fără risipă. Am folosit absolut totul din morcovi și ingredientele alese, de la coajă, frunze, până zeama din conserva de fasole. Pasta de fasole e o adaptare după rețeta de hu...

Pizza Margherita

Pizza Margherita e preferata mea. Combinația de passata, mozzarella și busuioc e tricolorul italian în farfurie, trinitatea gurmandă care pe mine mă bucură cel mai mult. Blatul, în accepțiunea mea,...

Spaghetti al limone e pesce

Dacă vă place șalăul și vă plac lămâile, vă propun o rețetă de spaghetti al limone e pesce, simplă, vibrantă, estivală. Aveți nevoie de 1 bucată de file de șalău, 1 lămâie, niște spaghete bune de l...

Lasagne

Indiferent de anotimp, lasagna sau lasagne e un fel principal favorit pentru toată lumea. Indiferent cum o pronunțați, rețeta aceasta italiană a devenit una preferată de tot mapamondul. Sosul becha...

Pad- thai cu broccoli

Tăițeii ondulați cu broccoli, în stil asiatic, se prepară în doar 15 minute, sunt aromați și ușor de pregătit. Rețeta aceasta cu paste de la Hutton este o alegere ideală pentru un prânz sau o cină ...

Risotto cu sparanghel și burrata

Risotto e un orez pregătit în stil italian, cremos și onctuos. Nu poți folosi orice fel de orez, ai nevoie de orez Arborio sau Carnaroli, care pot absorbi cantități mai mari de lichid și au cantita...

Sandwich blană

De ce an denumit un sandwich „blană”? În zona asta a Ardealului, frigănelele se mai numesc și „bundas kenyér”, adică „pâine cu blană”. Sandwich -ul acesta e varianta mea de Croque Monsieur. Ai nevo...

Spaghetti and meatballs

Pastele mele preferate sunt cele cu sos de roșii și busuioc. Dacă mai au și chifteluțe, cu atât mai bine. Cine nu a văzut desenul animat „Doamna și vagabondul”? Și cine nu își amintește cu drag de ...

Farfalle junior

Rețeta aceasta de farfalle este o un fel principal vesel și delicios pentru copii mari și mici. M-am gândit la o rețetă care să fie numai bună de pus în pachețelul pentru școală al copiilor de toat...

Pui Kiev

Dacă vă place pieptul de pui și vă place usturoiul, această rețetă de pui Kiev este alegerea perfectă pentru voi. E cel mai delicios șnițel de pui pe care îl puteți pregăti. Aveți nevoie de piept d...

Cartofi gratinați

Ador felul acesta simplu de mâncare. E un gratin de cartofi și un strat de bază din cașcaval. Am folosit Gouda, însă puteți folosi orice fel de cașcaval. Textura cașcavalului se va modifica. Pe por...

Gratin de legume

Dacă vreți o cină ușoară, colorată, vegetariană sau o garnitură mai deosebită pentru un preparat din carne, acest gratin de cartof dulce, sfeclă roșie și păstârnac vă va plăcea cu siguranță. Puteți...

Pui Teriyaki

  Ador puiul Teriyaki. E rețeta mea asiatică preferată. Nu e foarte complicat de pregătit. Sosul e baza și are doar câteva ingrediente, sos de soia, ghimbir, usturoi, oțet de vin de orez, zahă...

Tartă cu pară și brănză de capră

Faza cu para mălăiață care pică în gura lui Nătăfleață e doar o poveste de adormit copiii moralizatoare în zilele noastre. Dar rețeta de azi e suficient de aproape de dorința noastră de a avea part...

Shakshuka

E interesant cum niște ouă te pot purta într-o călătorie culinară în jurul lumii. Chiar dacă nu ai vizitat încă țările respective, poți citi despre ele, poți viziona documentare, poți gusta frântur...

Ouă turcești

Ouăle românești, poșate, sunt dichisite în această rețetă cu o mantie de unt topit picant și roșiatic, pe un nor de iaurt gras, grecesc. Ce mai, e o rețetă fusion delicioasă. Am văzut rețeta undeva...

Fenicul copt cu usturoi și roșii cherry

Feniculul e doar de câțiva ani o prezență constantă în supermarketurile noastre. Bulbul acela alb cu frunzulițe ce seamănă cu mărarul stă de multe ori pe rafturile de legume nestingherit. Nici eu n...

Pasiunea e energia care ne dă putere și elan să facem lucruri aparent lipsite de sens.

Cine sunt eu? Sunt o visătoare care descoperă lumea cu ochi de copil, o femeie care se autodescoperă în fiecare zi, o mamă care își iubește puii deja adolescenți cu aceeași duioșie ca atunci când erau în pernă și profesor de engleză pe încearcă să insufle pasiune și curiozitate în mințile adolescentine cu care are onoarea să lucreze.