Feluri principale

Abonează-te la newsletter pentru cele mai noi rețete

Risotto cu sparanghel și burrata

Risotto e un orez pregătit în stil italian, cremos și onctuos. Nu poți folosi orice fel de orez, ai nevoie de orez Arborio sau Carnaroli, care pot absorbi cantități mai mari de lichid și au cantita...

Sandwich blană

De ce an denumit un sandwich „blană”? În zona asta a Ardealului, frigănelele se mai numesc și „bundas kenyér”, adică „pâine cu blană”. Sandwich -ul acesta e varianta mea de Croque Monsieur. Ai nevo...

Spaghetti and meatballs

Pastele mele preferate sunt cele cu sos de roșii și busuioc. Dacă mai au și chifteluțe, cu atât mai bine. Cine nu a văzut desenul animat „Doamna și vagabondul”? Și cine nu își amintește cu drag de ...

Farfalle junior

Rețeta aceasta de farfalle este o un fel principal vesel și delicios pentru copii mari și mici. M-am gândit la o rețetă care să fie numai bună de pus în pachețelul pentru școală al copiilor de toat...

Pui Kiev

Dacă vă place pieptul de pui și vă place usturoiul, această rețetă de pui Kiev este alegerea perfectă pentru voi. E cel mai delicios șnițel de pui pe care îl puteți pregăti. Aveți nevoie de piept d...

Cartofi gratinați

Ador felul acesta simplu de mâncare. E un gratin de cartofi și un strat de bază din cașcaval. Am folosit Gouda, însă puteți folosi orice fel de cașcaval. Textura cașcavalului se va modifica. Pe por...

Gratin de legume

Dacă vreți o cină ușoară, colorată, vegetariană sau o garnitură mai deosebită pentru un preparat din carne, acest gratin de cartof dulce, sfeclă roșie și păstârnac vă va plăcea cu siguranță. Puteți...

Pui Teriyaki

  Ador puiul Teriyaki. E rețeta mea asiatică preferată. Nu e foarte complicat de pregătit. Sosul e baza și are doar câteva ingrediente, sos de soia, ghimbir, usturoi, oțet de vin de orez, zahă...

Tartă cu pară și brănză de capră

Faza cu para mălăiață care pică în gura lui Nătăfleață e doar o poveste de adormit copiii moralizatoare în zilele noastre. Dar rețeta de azi e suficient de aproape de dorința noastră de a avea part...

Shakshuka

E interesant cum niște ouă te pot purta într-o călătorie culinară în jurul lumii. Chiar dacă nu ai vizitat încă țările respective, poți citi despre ele, poți viziona documentare, poți gusta frântur...

Ouă turcești

Ouăle românești, poșate, sunt dichisite în această rețetă cu o mantie de unt topit picant și roșiatic, pe un nor de iaurt gras, grecesc. Ce mai, e o rețetă fusion delicioasă. Am văzut rețeta undeva...

Fenicul copt cu usturoi și roșii cherry

Feniculul e doar de câțiva ani o prezență constantă în supermarketurile noastre. Bulbul acela alb cu frunzulițe ce seamănă cu mărarul stă de multe ori pe rafturile de legume nestingherit. Nici eu n...

Paste Orso cu pesto de leurdă

Dacă dorești să consumi paste fără remușcări și fără a te gândi că îngrașă, soluția e să alegi un sortiment de paste integrale, precum cele Orso de la Hutton. Aportul de fibre crescut, caloriile ma...

Paste cu creveți și pesto de leurdă

În general, asocierea dintre paste și creveți se face folosind spaghetti sau linguini. De data aceasta, eu am folosit niște minunate paste scurte marca Hutton, denumite Gemelli. Sunt jucăușe, spira...

Vinete umplute cu răzălăi

Vinetele sunt printre legumele mele preferate. Fie preparatul salată de vinete, vinete pane, melanzane sau vinete umplute, le savurez cu plăcere maximă. Aceste vinete umplute cu răzălăi sunt un pre...

Salată de ton cu fasole și porumb

Lunea nici iarba nu crește. Nici să gătești mult nu-ți priește. Așa că, apelăm la trucuri de simplificare a existenței. Alegem ingrediente care se combină în 10 minute. Nu e mare fasole să faci o s...

Bagels

Dacă e ceva ce îmi amintește cu drag de New-York, sunt bagels, niște chifle cu orificiu, cu textură ușor gumată, dense, presărate cu susan, mac, sare, fulgi de ceapă crocantă sau dulci, cu stafide ...

Fried rice

  Orezul fiert simplu e o garnitură preferată atât de mine cât și de copii. Dacă rămâne pe a doua zi, e numai bine. Poți face un excelent orez prăjit cu ou și legume, în stil chinezesc, așa nu...

Drob de Paște

  În familia noastră drobul tradițional de Paște nu e pregătit doar cu miel. Ne place stufatul, ne place pulpa de piel la cuptor, însă drobul îl preparăm folosind carne de porc, măruntaie de m...

Salată crocantă de primăvară

Ori de câte ori trec sărbătorile pascale, simt nevoia unui meniu mai ușor și sănătos. Pregătesc supe-cremă și salate crocante și pline de prospețime. Această combinație de legume colorate și cousco...

Pulpă de miel la cuptor

Carnea de miel e un fel de kriptonită pentru mulți dintre noi. De ce? Unii nu îi agreează mirosul, alții nu sunt prieteni cu ideea de a mânca un animăluț atât de drăgălaș iar alții nu îl pot digera...

Pulpe de pui în stil marocan

  Dintre toate preparatele din carne de pui, cel mai mare succes îl au pulpele inferioare și pieptul. Ciocănelele le preferă copiii, sub orice formă le-aș găti. Fie ciulama, friptură sau grăta...

Cotlet de porc florentin

Cotletul de porc florentin l-am denumit așa datorită combinației clasice de carne, sos cu spanac și cașcaval. Cui îi place spanacul, cu siguranță va iubi această combinație suculentă și aromată. De...

Vietnamese Spring Rolls

Rețeta aceasta este un deliciu de primăvară. E o gustare sau un fel principal, în funcție de cum preferați să le consumați. Sunt reci, nu se pot încălzi, pentru că atunci textura se compromite. Sun...

Curry picant cu cocos

Mereu mi-am dorit să ajung în Thailanda. E un ținut în care totul e abundent, ca un mic Paradis terestru. Gastronomia locului e la fel de colorată, diversificată și vie precum e cultura locală. Mă ...

Ravioli cu brânzeturi și nucă

Cred că aș putea mânca busuioc și gorgonzolla cu orice. Mi se pare o combinație picantă, parfumată, cu mult umami. De data aceasta am ales să folosesc ravioli cu spanac și ricotta ca să am pretext ...

Fasole coaptă cu feta și guacamole

Uneori inspirația gastronomică vine din cele mai neașteptate locuri. Azi, dintr-o lectură. Avem idiomi atât de plastici în limba română. Mintiuca mea bilingvă a concluzionat, totuși, că “a da cu mu...

Pasiunea e energia care ne dă putere și elan să facem lucruri aparent lipsite de sens.

Cine sunt eu? Sunt o visătoare care descoperă lumea cu ochi de copil, o femeie care se autodescoperă în fiecare zi, o mamă care își iubește puii deja adolescenți cu aceeași duioșie ca atunci când erau în pernă și profesor de engleză pe încearcă să insufle pasiune și curiozitate în mințile adolescentine cu care are onoarea să lucreze.