Feluri principale

Abonează-te la newsletter pentru cele mai noi rețete

Curry de năut cu ouă poșate

Năutul e unul dintre ingredientele mele preferate atunci când vine vorba despre a pregăti o rețetă vegetariană sau vegană. E atât de versatil! De la supe, hummus, mâncăruri gătite sau salate, îl fo...

Tartă cu zucchini și mascarpone

M-am gândit să fac ceva interesant cu niște zucchini. Am avut doi zucchini, unul galben și unul normal. Așa că mi-a venit ideea unei tarte cu o bază din foietaj, umplutură de cremă de mascarpone cu...

Pârjoale de dovlecel cu ajvar

Ajvarul e o pastă pe bază de ardei și vinete tradițională sârbească, extinsă în țările balcanice după cel de-al doilea Război Mondial. Zacusca noastră își are originile în această minunată delicate...

Salată thailandeză

Când nu mai știi ce să gătești și nu dorești să te încingi în bucătărie, poți pregăti această salată cu tăiței de orez în stil thailandez, folosind piept de pui la grătar, arahide, morcov, castrave...

Salată cu cireșe

Cine zice că cireșele sunt potrivite doar pentru deserturi? Această salată folosește cireșele proapete ca ingredient dulce- acrișor ce rotunjește celelalte gusturi. Am pregătit  la cuptor un dovlea...

Souvlaki de pui

Souvlaki sunt frigărui de pui sau porc tradițional marinate și pregătite la grătar. Sunt excelente gătite pe grătar de lemne sau cărbune, dar dacă nu se poate, le putem pregăti pe plită, de asemene...

Salată grecescă

Salata grecească este, indisputabil, una dintre cele mai sănătoase salate. E o combinație savuroasă de legume de vară, la îndemâna oricui, grație supermarketurilor. Ai nevoie de castraveți, roșii, ...

Tăiței asiatici cu creveți tempura

Majoritatea preparatelor asiatice se prepară foarte rapid. Rețeta aceasta nu face excepție de la regulă. Sunt tăiței de grâu chinezești într-un sos ușor picant pregătit din sos de soia, sos de stri...

Șnițel de pui în stil talian

Șnițel, șnițelașul meu, de mi te-ar da Dumnezeu... Cred că asta ar fi rugăciunea pentru meniu a fiului meu. Adoră șnițelul din piept de pui, indiferent dacă îl prepar simplu, cu ou și făină, cu pes...

Paste cu vită și bok choy

Dacă ai niște carne de vită tocată, poți prepara un fel de mâncare asiatic care e la granița dintre supă și fel principal. E un amestec dens, aromat, cu paste udon sau spaghete normale, vită tocată...

Risotto cu sfeclă și gorgonzolla

Risotto este o rețetă de orez cremos, al dente, în același timp, în care putem încorpora diverse legume, brânzeturi și mirodenii. Această rețetă italiană transformă orezul din garnitură în fel prin...

Tocăniță de vită

Carnea de vită de calitate e un lux pe care nu ni-l permitem în fiecare zi. E nevoie de calitate premium pentru un steak delicios, care să ți se topească în gură. Din fericire, există variante mai ...

Pasiunea e energia care ne dă putere și elan să facem lucruri aparent lipsite de sens.

Cine sunt eu? Sunt o visătoare care descoperă lumea cu ochi de copil, o femeie care se autodescoperă în fiecare zi, o mamă care își iubește puii deja adolescenți cu aceeași duioșie ca atunci când erau în pernă și profesor de engleză pe încearcă să insufle pasiune și curiozitate în mințile adolescentine cu care are onoarea să lucreze.