Gustări și Brunch

Abonează-te la newsletter pentru cele mai noi rețete

Sandwich cu focaccia

Focaccia e un fel de pâine italiană. Este minunată pentru sandwich-uri savuroase și pentru servit alături de supe sau salate. Preferata mea, cu ulei de măsline și câteva roșii, busuioc și ceapă roș...

Focaccia

Focaccia e un fel de pâine ideală pentru sandwich-uri savuroase și pentru servit alături de supe-cremă sau salate. Preferata mea e cea simplă, cu ulei de măsline și rozmarin. Are coaja crocantă și ...

Ravioli Caprese

Salata Caprese e o alegere delicioasă de vară. A minunată de sine-stătătoare dar și în această combinație cu ravioli umpluți cu ricotta și spanac. Pe principiul „repetitivitatea creează echilibru”,...

Salată de pepene roșu

O salată foarte colorată, de vară, de inspirație grecească, cu pepene roșu, ceapă roșie, brânză feta, mentă, gata de savurat în nici 5 minute. De ce avem nevoie? Doar de ingredientele menționate ma...

Crochete de spanac

Mâncarea de spanac cu ochiuri e o preferată de a mea din copilărie. Indiferent de anotimp, mereu am spanac congelat în casă. Îl prefer congelat deoarece e gata de preparat foarte repede și își păst...

Salată prosciutto e melone

Combinația de pepene galben și prosciutto am încercat-o prima dată acum câțiva ani. Mi se pare o alegere lejeră, dulce-sărată ideală pentru zilele toride de vară. Am ales să pun pe aceeași farfurie...

Smoothie verde

Sunt unele zile în care micul dejun sau prânzul par greoaie și simți nevoia unui smoothie. Eu una le prefer pe cele cu lapte vegetal sau, pur și simplu, pe cele preparate doar din fructe și legume....

Bruschete cu Labneh și piersici

Dacă nu știi ce e Labneh, ei bine acum vei avea ocazia să afli. E o cremă de iaurt cremoasă, light, puțin înțepătoare, specifică Orientului Mijlociu. Poate fi servită aromatizată cu usturoi sau mir...

Crochete de zucchini

Banalul dovlecel sau zucchini e un ingredient foarte versatil. Deși de multe ori nu îl preparăm decât pane, o variantă vegetariană pentru o masă delicioasă e aceasta, în care aceste crochete delici...

Morcovi copți și pastă de fasole

Rețeta aceasta e una fără risipă. Am folosit absolut totul din morcovi și ingredientele alese, de la coajă, frunze, până zeama din conserva de fasole. Pasta de fasole e o adaptare după rețeta de hu...

Pizza Margherita

Pizza Margherita e preferata mea. Combinația de passata, mozzarella și busuioc e tricolorul italian în farfurie, trinitatea gurmandă care pe mine mă bucură cel mai mult. Blatul, în accepțiunea mea,...

Pâine cu maia fără frământare

Dacă te ia cu temeri din start că maiaua nu e pentru tine, sigur te vei autosabota în a pregăti o pâine gustoasă. Pâinea cu maia e tolerată inclusiv de către cei cu intoleranță la gluten, conform u...

Sandwich blană

De ce an denumit un sandwich „blană”? În zona asta a Ardealului, frigănelele se mai numesc și „bundas kenyér”, adică „pâine cu blană”. Sandwich -ul acesta e varianta mea de Croque Monsieur. Ai nevo...

Farfalle junior

Rețeta aceasta de farfalle este o un fel principal vesel și delicios pentru copii mari și mici. M-am gândit la o rețetă care să fie numai bună de pus în pachețelul pentru școală al copiilor de toat...

Shakshuka

E interesant cum niște ouă te pot purta într-o călătorie culinară în jurul lumii. Chiar dacă nu ai vizitat încă țările respective, poți citi despre ele, poți viziona documentare, poți gusta frântur...

Ouă turcești

Ouăle românești, poșate, sunt dichisite în această rețetă cu o mantie de unt topit picant și roșiatic, pe un nor de iaurt gras, grecesc. Ce mai, e o rețetă fusion delicioasă. Am văzut rețeta undeva...

Salată de ton cu fasole și porumb

Lunea nici iarba nu crește. Nici să gătești mult nu-ți priește. Așa că, apelăm la trucuri de simplificare a existenței. Alegem ingrediente care se combină în 10 minute. Nu e mare fasole să faci o s...

Bagels

Dacă e ceva ce îmi amintește cu drag de New-York, sunt bagels, niște chifle cu orificiu, cu textură ușor gumată, dense, presărate cu susan, mac, sare, fulgi de ceapă crocantă sau dulci, cu stafide ...

Salată cu ton și porumb

Dacă ești ca mine, mereu ai conservă de ton în cămară. E atât de versatilă. Poți să o consumi ca atare, cu puțină lămâie, poți să o amesteci cu puțină maioneză și ceapă verde, poți să o foloseștii ...

Salată crocantă de primăvară

Ori de câte ori trec sărbătorile pascale, simt nevoia unui meniu mai ușor și sănătos. Pregătesc supe-cremă și salate crocante și pline de prospețime. Această combinație de legume colorate și cousco...

Ouă cu sfeclă roșie

  Sunt sigură că v-au rămas ouă roșii fierte de Paște. Din multitudinea de posibilități pe care o aveți pentru a le consuma, aceasta e o variantă colorată pe care v-o sugerez. Puteți să le pre...

Pate de pui

Pate de pui   Când nu vrei ca alte lucruri să îți mănânce ficații, cea mai bună armă defensivă e atacul. Așa că e mai bine să mănânci ficații tu. Dacă îți plac ficățeii de pui sotați cu ceapă,...

Pastă de brânză cu mirodenii

Pasta aceasta de brânză cu mirodenii se face în doi timpi și trei mișcări. E nevoie de vreo 10 minute de răgaz ca să încropești ceva bun și simplu pentru micul dejun, gustarea sau galeria de aperit...

Vietnamese Spring Rolls

Rețeta aceasta este un deliciu de primăvară. E o gustare sau un fel principal, în funcție de cum preferați să le consumați. Sunt reci, nu se pot încălzi, pentru că atunci textura se compromite. Sun...

Hummus

Prefer hummus-ul cu doi “m”, de data aceasta.  Nu vom intona “Gaudeamus”. Țărâna nu ne va avea azi pe toți, însă hummus-ul da, căci are, asemeni fasolii bătute, un șarm teluric. Te duce cu gândul l...

Poke bowl

Dacă îți place sushi, cu siguranță îți va plăcea și poke bowl. E la fel de sănătos, nu necesită super îndemânare ca prepararea sushi-ului, și nici nu trebuie să devii maestru ca japonezii în a stăp...

Pasiunea e energia care ne dă putere și elan să facem lucruri aparent lipsite de sens.

Cine sunt eu? Sunt o visătoare care descoperă lumea cu ochi de copil, o femeie care se autodescoperă în fiecare zi, o mamă care își iubește puii deja adolescenți cu aceeași duioșie ca atunci când erau în pernă și profesor de engleză pe încearcă să insufle pasiune și curiozitate în mințile adolescentine cu care are onoarea să lucreze.