Gustări și Brunch

Abonează-te la newsletter pentru cele mai noi rețete

Sandwich blană

De ce an denumit un sandwich „blană”? În zona asta a Ardealului, frigănelele se mai numesc și „bundas kenyér”, adică „pâine cu blană”. Sandwich -ul acesta e varianta mea de Croque Monsieur. Ai nevo...

Farfalle junior

Rețeta aceasta de farfalle este o un fel principal vesel și delicios pentru copii mari și mici. M-am gândit la o rețetă care să fie numai bună de pus în pachețelul pentru școală al copiilor de toat...

Shakshuka

E interesant cum niște ouă te pot purta într-o călătorie culinară în jurul lumii. Chiar dacă nu ai vizitat încă țările respective, poți citi despre ele, poți viziona documentare, poți gusta frântur...

Ouă turcești

Ouăle românești, poșate, sunt dichisite în această rețetă cu o mantie de unt topit picant și roșiatic, pe un nor de iaurt gras, grecesc. Ce mai, e o rețetă fusion delicioasă. Am văzut rețeta undeva...

Salată de ton cu fasole și porumb

Lunea nici iarba nu crește. Nici să gătești mult nu-ți priește. Așa că, apelăm la trucuri de simplificare a existenței. Alegem ingrediente care se combină în 10 minute. Nu e mare fasole să faci o s...

Bagels

Dacă e ceva ce îmi amintește cu drag de New-York, sunt bagels, niște chifle cu orificiu, cu textură ușor gumată, dense, presărate cu susan, mac, sare, fulgi de ceapă crocantă sau dulci, cu stafide ...

Salată cu ton și porumb

Dacă ești ca mine, mereu ai conservă de ton în cămară. E atât de versatilă. Poți să o consumi ca atare, cu puțină lămâie, poți să o amesteci cu puțină maioneză și ceapă verde, poți să o foloseștii ...

Salată crocantă de primăvară

Ori de câte ori trec sărbătorile pascale, simt nevoia unui meniu mai ușor și sănătos. Pregătesc supe-cremă și salate crocante și pline de prospețime. Această combinație de legume colorate și cousco...

Ouă cu sfeclă roșie

  Sunt sigură că v-au rămas ouă roșii fierte de Paște. Din multitudinea de posibilități pe care o aveți pentru a le consuma, aceasta e o variantă colorată pe care v-o sugerez. Puteți să le pre...

Pate de pui

Pate de pui   Când nu vrei ca alte lucruri să îți mănânce ficații, cea mai bună armă defensivă e atacul. Așa că e mai bine să mănânci ficații tu. Dacă îți plac ficățeii de pui sotați cu ceapă,...

Pastă de brânză cu mirodenii

Pasta aceasta de brânză cu mirodenii se face în doi timpi și trei mișcări. E nevoie de vreo 10 minute de răgaz ca să încropești ceva bun și simplu pentru micul dejun, gustarea sau galeria de aperit...

Vietnamese Spring Rolls

Rețeta aceasta este un deliciu de primăvară. E o gustare sau un fel principal, în funcție de cum preferați să le consumați. Sunt reci, nu se pot încălzi, pentru că atunci textura se compromite. Sun...

Hummus

Prefer hummus-ul cu doi “m”, de data aceasta.  Nu vom intona “Gaudeamus”. Țărâna nu ne va avea azi pe toți, însă hummus-ul da, căci are, asemeni fasolii bătute, un șarm teluric. Te duce cu gândul l...

Poke bowl

Dacă îți place sushi, cu siguranță îți va plăcea și poke bowl. E la fel de sănătos, nu necesită super îndemânare ca prepararea sushi-ului, și nici nu trebuie să devii maestru ca japonezii în a stăp...

Pasiunea e energia care ne dă putere și elan să facem lucruri aparent lipsite de sens.

Cine sunt eu? Sunt o visătoare care descoperă lumea cu ochi de copil, o femeie care se autodescoperă în fiecare zi, o mamă care își iubește puii deja adolescenți cu aceeași duioșie ca atunci când erau în pernă și profesor de engleză pe încearcă să insufle pasiune și curiozitate în mințile adolescentine cu care are onoarea să lucreze.