Gustări și Brunch

Abonează-te la newsletter pentru cele mai noi rețete

Brioșe cu piure de mazăre și șuncă

Mi-a rămas niște piure de mazăre de la cina precedentă. Mă gândeam că l-aș putea utiliza ca ingredient colorat și proteic pentru brioșe sărate, pe post de gustare sau aperitiv. Zis și făcut, am fol...

Sandwich cu sardine și mazăre

Am descoperit sardinele recent. Citeam despre tot felul de conserve de pește și mi-am propus să înlocuiesc tonul la conservă cu sardinele în sos tomat. Ieri mi-a fost poftă de pâine cu maia, așa că...
Combinația de brânzeturi și fructe îmi place foarte mult. Îmim place cum se îmbină gusturile dulci și sărate. Texturile sunt diferite; pâinea prăjită e crocantă, nucile la fel, crema de brânzeturi ...

Crostini cu ton și salsa

Am cumpărat trei bucăți de file de ton, însumând circa 1 kg. Gătite simplu, la grătar, ar fi hrănit 4-6 persoane. Servite ca ingredient principal al unor crostini cu iz mediteranean, hrănesc un gru...

Brunch cu piersici și brânză de capră

Ador, pur și simplu, combinația de dulce- sărat. Îmi place să îmbin brânzeturi cu fructe, cu oțet balsamic. E divin. Aceste crostini simple, gata în 5 minute împletesc exact aceste elemente. Am fol...

Lipii cu brânză, spanac și mărar

Când ți-e poftă de spanakopita sau plăcinte cu brânză și mărar dar nu îți dorești și caloriile aferente, faci Rai din ce ai! Nu te frămânți, nu faci sfară în casă, nu te spetești. Totul e simplu și...

Muhammara

Muhammara e un aperitiv din Orientul Mijlociu care îți va încânta papilele gustative cu miresme dulci, picante. Seamănă la gust cu zacusca, datorită ardeiului copt, însă aromele sunt mai puțin acid...

Tartă cu zucchini și mascarpone

M-am gândit să fac ceva interesant cu niște zucchini. Am avut doi zucchini, unul galben și unul normal. Așa că mi-a venit ideea unei tarte cu o bază din foietaj, umplutură de cremă de mascarpone cu...

Pârjoale de dovlecel cu ajvar

Ajvarul e o pastă pe bază de ardei și vinete tradițională sârbească, extinsă în țările balcanice după cel de-al doilea Război Mondial. Zacusca noastră își are originile în această minunată delicate...

Pasiunea e energia care ne dă putere și elan să facem lucruri aparent lipsite de sens.

Cine sunt eu? Sunt o visătoare care descoperă lumea cu ochi de copil, o femeie care se autodescoperă în fiecare zi, o mamă care își iubește puii deja adolescenți cu aceeași duioșie ca atunci când erau în pernă și profesor de engleză pe încearcă să insufle pasiune și curiozitate în mințile adolescentine cu care are onoarea să lucreze.