Combinația de brânzeturi și fructe îmi place foarte mult. Îmim place cum se îmbină gusturile dulci și sărate. Texturile sunt diferite; pâinea prăjită e crocantă, nucile la fel, crema de brânzeturi e moale și fructele sunt caramelizate.
Pentru crema de brânzeturi am amestecat gorgonzolla și brânză de capră. Fructele alese sunt pere și smochine, bucăți de nucă.
Am îndulcit totul cu miere și am adăugat un plus de aromă pământie folosind rozmarin.
Pâinea nu am prăjit-o în prealabil, am lăsat-o să devină crocantă la cuptor.
E un fel principal sau un aperitiv sățios și foarte aromat, în tonuri autumnale, care se potrivește de minute cu un vin bun.
4 felii de pâine cu maia
100 g gorgonzolla
100 g brânză de capră
1 lingură miere pentru cremă+ 1 lingură pentru servit
1 pumn de nucă
2 crenguțe rozmarin
piper
2 smochine
1 pară