Baclavaua tradițională se prepară folosind foi de plăcintă, unt topit, nuci și un sirop dulce de tot. Rețeta mea de baclava este o adaptare. O combinație între tăițeii cu lapte din copilărie și baclavaua pe care o știm cu toții. Am făcut o variantă de post, în care am rumenit tăițeii de nuntă fideluță de la Paste Hutton în ulei, pentru a căpăta un gust asemănător celui de nucă. Apoi am adăugat lapte de ovăz, miere, praf de budincă de vanilie și coajă de lămâie. A ieșit o umplutură dulce-acrișoară cu consistență de budincă. Foile de plăcintă, de asemenea, le-am uns cu ulei și am porționat mici grămăjoare de budincă de tăiței în interiorul straturilor de foi, pe care apoi le-am modelat în mici pachețele. Am așezat baclavalele într-o tavă unsă, le-am copt până s-au rumenit și le-am așezat pe un platou, sub forma unei cununițe. Nu le-am znsiropat, deoarece am vrut să nu ie extrem de dulci. Am decorat totul cu crenguțe de rozmarin și coacăze roșii. Piteți să pudrați cununița cu zahăr, pentru un aspect mai festiv.
1 pachet foi de plăcintă
1 pachet tăiței de nuntă fideluță Hutton
1/2 litru lapte de ovăz
1 pachet budincă de vanilie
4 linguri miere
coaja rasă și sucul de la 1/2 lămâie
puțină sare
ulei pentru uns foile
coacăze roșii
rozmarin
zahăr pudră