Banoffee pie este un desert britanic simplu de realizat și de savurat în oricare dintre cele patru anotimpuri.
Are o bază de biscuiți digestivi măcinați și unt topit, în mod tradițional un strat de caramel făcut din lapte condensat peste care se așază un strat de banane. Totul triumfă cu o încununare de frișcă și fulgi de ciocolată.
Eu am făcut o variantă adaptată a caramelului pe bază de lapte condensat fiert până la îngroșare, în mod normal.
Am amestecat laptele condensat cu lapte normal de vacă și am preparat o budincă de vanilie fiartă în acest amestec.
Coacerea stratului de biscuiți este opțională. Mie îmi place mai mult copt, se intensifică aromele.
Desertul preparat în nici 20 de minute trebuie refrigerat în mod obligatoriu. Așteptarea e, de fapt, cea mai grea.
Pentru stratul de biscuiți:
225 g biscuiți digestivi
100 g unt topit
Pentru stratul de caramel:
1 cutie lapte condensat
1 plic budincă de vanilie
100 ml lapte
În plus:
2 banane
150 ml frișcă îndulcită
Fulgi de ciocolată cu lapte