Gogoșii aceștia franțuzești numiți Beignets, sunt pufoși și se prepară dintr-un aluat mai moale decât cel de fancuri sau gogoși tradiționale cu care suntem familiarizați din copilărie.
După frământare aluatul va rămâne puțin lipicios și ne vom ajuta de făina de pe blatul de lucru pentru a le da o formă rectangulară.
Și dospitrea lor trebuie să fie de două ore. Gogoșile beignets se taie pătrate sau dreptunghiulare, cu ajutorul unui cuțit ascuțit.
Le puteți face și rotunde, bineînțeles. Odată ce le-ați dat forma, se vor prăji în ulei încins pentru câteva minute. Le prăjim uniform, pe ambele părți. Le scoatem pe un grilaj și le pudrăm cu zahăr ușor vanilat.
500 g făină
250 ml lapte călduț
50 ml apă călduță
50 g zahăr
50 g unt moale
10 g drojdie uscată sau 25 g drojdie proaspătă
2 ouă
Esență de vanilie
1 praf de sare
Zahăr pudră pentru servit
Ulei pentru prăjit