Biscotti sunt biscuiți copți de două ori. De ce se coc de două ori, pentru a obține textura de pesmeți. Dubla coacere îi face crocanți, le permite să se păstreze foarte bine multă vreme.
Rețeta de bază include ouă, făină, praf de copt, zeamă și coajă de portocală, zahăr și vanilie.
Puteți adăuga orice fel de fructe uscate, nuci sau ciocolată.
Sunt minunați serviți alături de o cană de ceai aburind sau cafea.
După coacere și răcire îi puteți păstra într-un recipient uscat cu capac timp de câteva săptămâni.
2 ouă
sucul plus coaja de o portocală
1 cană zahăr brun
2 căni făină
1 linguriță praf de copt
½ linguriță sare
2 pumni merișoare
2 pumni alune de pădure
½ cană fulgi de ovăz
Esență de vanilie
După răcire, păstrați-i într-un recipient curat, uscat, etanș.