Blue Monday Brownie

‘Cause it’s just another manic Monday. Păcat că nu mai cântă fetele de la The Bangles. Pentru cine mai avea nevoie de încă o scuză să blameze lunea pentru indispoziția cu care a mers la muncă azi, hai să le mulțumim cercetătorilor britanici! Încă o pacoste, ca Mercur retrograd sau chakrele dezaxate. În fine, dulcegăriile nu îmi sunt pe plac, dar îmi place să îndulcesc. Desertul de azi e pentru cine se simte vreodată blue și are nevoie de un pretext să savureze ciocolata.Trăiască ciocolata, panaceul tuturor! P.S. I-am dat și cu praf de stele!

 

Ingrediente

200 g ciocolată (de care ai)
250 g zahăr
4 ouă întregi
50 g cacao
300 g smântână
100 g unt
200 g făină
1 praf de copt
Esență de vanilie

Preparare

  1. Preîncălzește cuptorul la 170 grade.
  2. Topește untul, ciocolata, cacao și zahărul pe baie de aburi.
  3. Încorporează restul ingredientelor.
  4. Toarnă compoziția într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu hârtie de copt.
  5. Coace timp de 40 de minute.
  6. Servește cu înghețată de vanilie și fulgi de ciocolată.

Savuroase și inedite - cele mai recente rețete

Curry de năut cu ouă poșate

Năutul e unul dintre ingredientele mele preferate atunci când vine vorba despre a pregăti o rețetă vegetariană sau vegană. E atât de versatil! De la supe, hummus, mâncăruri gătite sau salate, îl fo...

Muhammara

Muhammara e un aperitiv din Orientul Mijlociu care îți va încânta papilele gustative cu miresme dulci, picante. Seamănă la gust cu zacusca, datorită ardeiului copt, însă aromele sunt mai puțin acid...

Tartă cu zucchini și mascarpone

M-am gândit să fac ceva interesant cu niște zucchini. Am avut doi zucchini, unul galben și unul normal. Așa că mi-a venit ideea unei tarte cu o bază din foietaj, umplutură de cremă de mascarpone cu...

Chec cu prune din compot

Dacă ai în cămară un borcan cu compot de prune bistrițene, din acelea mari și cărnoase, folosește-le cu încredere, cu zeamă cu tot, într-un chec rapid și simplu, bun de savurat în oricare zi a săpt...

Pârjoale de dovlecel cu ajvar

Ajvarul e o pastă pe bază de ardei și vinete tradițională sârbească, extinsă în țările balcanice după cel de-al doilea Război Mondial. Zacusca noastră își are originile în această minunată delicate...

Salată thailandeză

Când nu mai știi ce să gătești și nu dorești să te încingi în bucătărie, poți pregăti această salată cu tăiței de orez în stil thailandez, folosind piept de pui la grătar, arahide, morcov, castrave...

Salată cu cireșe

Cine zice că cireșele sunt potrivite doar pentru deserturi? Această salată folosește cireșele proapete ca ingredient dulce- acrișor ce rotunjește celelalte gusturi. Am pregătit  la cuptor un dovlea...

Souvlaki de pui

Souvlaki sunt frigărui de pui sau porc tradițional marinate și pregătite la grătar. Sunt excelente gătite pe grătar de lemne sau cărbune, dar dacă nu se poate, le putem pregăti pe plită, de asemene...

Salată grecescă

Salata grecească este, indisputabil, una dintre cele mai sănătoase salate. E o combinație savuroasă de legume de vară, la îndemâna oricui, grație supermarketurilor. Ai nevoie de castraveți, roșii, ...

Chec cu aromă de tiramisu și migdale

Checul e un desert rapid de pregătit. E puțin meticulos și are grad de dificultate scăzut. Acest chec cu aromă de tiramisu, bucăți de zmeură și migdale, se potrivește bine cu un cappuccino sau o în...

Tăiței asiatici cu creveți tempura

Majoritatea preparatelor asiatice se prepară foarte rapid. Rețeta aceasta nu face excepție de la regulă. Sunt tăiței de grâu chinezești într-un sos ușor picant pregătit din sos de soia, sos de stri...

Pavlova cu lime custard și căpșune

Pavlova e un desert mai elegant decât banalele bezele, dar e puțin mai tehnic. Trebuie să bați bine albușurile cu zahărul , se adaugă niște amidon pentru a stabiliza spuma și trebuie coapte la foc ...

Șnițel de pui în stil talian

Șnițel, șnițelașul meu, de mi te-ar da Dumnezeu... Cred că asta ar fi rugăciunea pentru meniu a fiului meu. Adoră șnițelul din piept de pui, indiferent dacă îl prepar simplu, cu ou și făină, cu pes...

Paste cu vită și bok choy

Dacă ai niște carne de vită tocată, poți prepara un fel de mâncare asiatic care e la granița dintre supă și fel principal. E un amestec dens, aromat, cu paste udon sau spaghete normale, vită tocată...

Risotto cu sfeclă și gorgonzolla

Risotto este o rețetă de orez cremos, al dente, în același timp, în care putem încorpora diverse legume, brânzeturi și mirodenii. Această rețetă italiană transformă orezul din garnitură în fel prin...

Tocăniță de vită

Carnea de vită de calitate e un lux pe care nu ni-l permitem în fiecare zi. E nevoie de calitate premium pentru un steak delicios, care să ți se topească în gură. Din fericire, există variante mai ...

Somon Teriyaki

Sosul Teriyaki e un condiment asiatic foarte versatil, merge de minune cu pui, pește sau tofu. E dulce-sărat, are o aromă inconfundabilă și se pregătește foarte repede. Îl puteți prepara în cantită...

Ouă Benedict

Mă gândeam mai demult care rețetă de ouă îmi place cel mai mult. E greu de ales, că îmi plac ouăle sub toate formele, așa că răspunsul meu este că am perioade și perioade. Uneori îmi plac ouăle moi...

Cel mai bun orez în lapte

Știți expresia:"Să se umfle rișcașu-n tine"? Rișcașul e orez. Expresia însemnă a te umfla în pene, a-ți acorda mai multă importanță decât ar trebui. Oricum, nici cu cealaltă expresie tipic româneas...

Somon en papillote cu legume la grătar

Gătirea "en papillote" înseamnă că preparăm carne sau legume la abur, într-o pungă improvizată din hârtie de copt. Somonul pregătit astfel rămâne suculent, fraged și super sănătos. În această papil...

Supă de cartofi cu șuncă și tarhon

Când ai șuncă dw casă rămasă de la Paști, ea poate deveni un ingredient super-aromat pentru o sumedenie de rețete. Bunăoară, această rețetă de supă de cartofi cu șuncă și tarhon este una dintre var...

Stufat de miel

Stufatul e o tocăniță tipic românească, preparat din carne de miel, ied, vită sau pasăre. Asociem însă, cel mai adesea, noțiunea de "stufat" cu carnea de miel. În familia mea e o rețetă nelipsită p...

Tiramisu cu căpșune

Nu știu dacă se califică pentru denumirea de tiramisu neapărat, dar fiind în straturi, cu mascarpone, eu zic să fim îngăduitori și să trecem cu vederea peste tehnicalități. Important este că e deli...

Prăjitură cu mango și mascarpone

Îmi plac checurile mai mult decât prăjiturile elaborate cu foi și creme. Sunt dense, onctuoase, aromate și le poți oricând înfrumuseța sau înnobila cu o cremă, făcându-le , astfel, mai festive. Pră...

Cozonac cu ciocolată

Cozonacul e un desert tradițional care poate fi pregătit cu orice ocazie. E delicios servit de Paști, Crăciun sau ori sfânta zi de vineri. Aluatul e ideal și pentru o pască simplă, tradițională. Um...

Legume cu tabbouleh

Când devii om mare, uiți să te mai joci. Uiți de bucuria de a savura lucrurile simple, nefiltrate, imperfecte. Inclusiv joaca cu mâncarea este o formă de bucurie, nu e doar un moft sau o acțiune ve...

Tort Pavlova cu soc

Pavlova e un desert inventat de un cofetar australian denumit în cinstea unei balerine ruse faimoase pe care urma să o servească. Inspirat de rafinamentul dansului artistic, acesta a pregătit un de...

Fudge brownie

Rețeta aceasta de brownie e cea mai delicioasă pe care am testat-o vreodată. Are gustul unei ciocolate de casă decadente, de care nu te mai saturi. De aceea am și denumit-o "fudge brownie", "fudge"...

Tartă imposibilă cu rubarbă

Știți prăjitura imposibilă? E un desert care conține lapte, ouă, unt topit, făină și zahăr amestecate, care la coacere se separă în trei straturi. Tarta mea cu rubarbă e o combinație între o tartă ...

Supă-cremă de linte cu fenicul

În perioada postului și nu numai, consumul de linte e o alegere sănătoasă pentru o dietă echilibrată, săracă în calorii, bogată în fibre. Lintea e o sursă de proteină excelentă și, mi se pare că o ...

Paella cu legume

Am ales să consum consum cât mai puțină carne cu putință. Nu am altă motivație decât acee că mă simt mai bine atunci când consum preponderent legume. Paella e una dintre rețetele mele mediteraneene...

Salam de biscuiți

Salamul de biscuiți poate fi preparat dintr-un amestec de biscuiți mărunțiți și un sirop pe bază de zahăr, unt și cacao. Bineînțeles, salamul de biscuiți nu e salam de biscuiți fără esență de rom. ...

Quiche cu mazăre și verdețuri

Quiche e o practic o tartă franțuzească deschisă, fără capac, a cărei bază e un aluat fraged și ale cărei umpluturi sunt, de regulă, sărate. Cea mai faimoasă e Quiche Lorraine, cu umplutură de șunc...

Mississippi mud brownie

Mississippi mud brownie este o rețetă adaptată după o rețetă similară de plăcintă americană, denumită "pie". Se numește "mud " deoarece are blatul ușor umed, cu textură mâloasă. Nu e un blat sec. E...

Salată cu orzo, leurdă și năut

Mi-au rămas niște paste orzo de la prânz și, cum e sezonul leurdei, m-am gândit să fac o salată cu orzo, leurdă, măsline verzi, năut și roșii deshidratate. Am adăugat și niște bucuioc, zeamă de lăm...

Cartofi cu pesto de leurdă și caju

Această rețetă de cartofi la cuptor cu pesto de leurdă și caju este ideală pentru cei ce țin post, sunt vegani sau țin regim alimentar. Este bogată în proteine vegetale, grăsimi sănătoase și antiox...

Plăcintă spanakopita

Spanakopita e o plăcintă grecească delicioasă, ale cărei ingrediente sunt foile de plăcintă, spanacul, brânza feta și mirodenii precum oregano și mărar. Plăcinta mea e o variantă mai dietetică, are...

Plăcinte codrenești

Plăcintele codrenești sunt unul dintre felurile de mâncare preferate de mine din copilărie. Bunica mea din Babța le pregătea o dată pe săptămână și le făcea zn cantități mari, cu diverse umpluturi....

Chifteluțe de pește

Atunci când aveți o bucată mai mare de file de șalău și doriți să preparați ceva delicios, puțin mai deosebit, versatil și ideal pentru a hrăni patru persoane, puteți transforma acest file de pește...

Cheesecake cu cocos

Ador deserturile ce nu necesită tehnici complicate, pe care pot să le pregătesc în doi timpi și trei mișcări. Cred că și voi gândiți la fel. Cheesecake e unul dintre deserturile favorite în familia...

Brioșe cu dovleac și caramel sărat

Brioșele cu piure de dovleac plăcintar, scorțișoară și caramel sunt un deliciu nemaipomenit de preparat atât toamna, cât și în oricare alt anotimp. Toamna mereu pun la cuptor cantități mari de dovl...

Supă de fasole cu leurdă

Supa de fasole e una dintre preferatele mele. Și cum e sezonul leurdei, m-am gândit să pregătesc o variantă de post, folosind fasole albă, morcovi, pătrunjel, gulie, leurdă și smântână vegetală. Am...

Pui la cuptor cu lămâie și cimbrișor

Puiul la cuptor este una dintre alegerile noastre preferate , fie că îl pregătesc pentru o masă de prânz sau cină. Nu am prea multe de făcut, decât să condimentez pasărea foarte bine din timp, iar ...

Crumble cu zmeură și lămâie

Desertul acesta este unul în ton cu primăvara. Crumble este un preparat tipic britanic, în care făina este amestecată cu unt sau orice substitut vegetal de unt, zahăr, iaurt sau smântână și praf de...

Spaghete cu pui și hot chilli oil

Această rețetă rapidă de spaghete Hutton cu piept de pui, broccoli și chilli oil este soluția perfectă pentru pentru o masă rapidă, picantă, neobișnuită. În ciuda simplității sale, este o combinați...

Cuș-cuș cu spanac și mascarpone

Cui nu-i place cuș- cuș ul? Mie și copiilor ne place foarte mult. E una dintre pastele noastre preferate. De data aceasta am ales să prepar cuș cuș ul de la Paste Hutton cu spanac, folosind o tehni...

Paste cu mazăre și somon

Somonul e peștele meu preferat. Gătit "en papillote" e fraged, delicat și foarte sănătos. Bucățile de somon sunt gătite într-un pachețel de hârtie de copt. Acest lucru permite gătirea la abur a ace...

Musaca primăvăratică

Musacaua aceasta e o adaptare a celei clasice. Am avut zn frigider niște vinete, leurdă proaspătă și m-am gândit să fac o musaca plină de culoare și arome primăvăratice. Mi-a rămas un bol de sos Bo...

Gnocchi cu sos de leurdă

E sezonul leurdei și, sincer, de-abia am așteptat să pot mânca salată sau orice sos gătit cu leurdă. Leurda e un minunat dar sălbatic al naturii, plin de vitamine, antioxidanți și culoare. Mi-a răm...

Paste cu fenicul și cârnaț

Uneori simțim lipsa unor savori care să ne împământenească. Nu sunt mare consumatoare de cârnați, însă în această combinație cu fenicul și smântână, rezultatul este un sos deosebit de gustos, pe gu...