Brioșele sunt un desert iubit în familia mea pentru ușurința cu care se pregătesc și se pot transporta. O astfel de brioșă e minunată alături de o ceașcă de cafea la micul dejun sau ca gustare, la prânz. E o alegere delicioasă și pentru pachețelul cu ujină al copiilor.
Rețeta folosește lapte condensat, banane, alune trase în ciocolată și scorțișoară. Pentru un plus de textură, am încorporat și fulgi de ovăz
Decorațiunile le puteți schimba după bunul plac.
Dacă vreți brioșe zemoase și ușoare, un singur sfat vă va fi de real folos: amestecați ingredientele umede odată iar ingredientele uscate încorporați-le la final, înainte de a distribui amestecul în forme. Nu amestecați prea mult, ca să nu iasă glutenul din făină.
3 banane
2 ouă
1 cutie lapte condensat
2 lingurițe scorțișoară
100 g fulgi de ovăz
1 praf de sare
100 ml ulei
300 g făină
1 plic praf de copt
Esență de vanilie