Ciocolata e panaceu. E soluția dulce, întunecată și energizantă la orice problemă reală sau imaginară.
Nu ai nevoie de pretexte pentru a apela la ea. Și dacă îți e pe plac, „decât”, pap-o!
De ți-e poftă de un desert ultra ciocolatos, rapid și ușor de pregătit, această rețetă de brioșe e ideală pentru tine.
Sunt brioșe cu ciocolată și caise. Caisele le fac zemoase și mai aromate. Poți înlocui caisele cu orice alt fruct de sezon. Ciocolata ce face? Ciocolata dă dependență.
Nu e nevoie de abilități speciale de pregătire. Amesteci toate ingredientele și dai brioșele la cuptor. E atât de simplu! Numa’ zic!
Ingrediente
300 ml iaurt grecesc
100 g unt moale
2 ouă
150 g zahăr brun
200 g ciocolată
2 linguri cacao
6 caise
esență de vanilie
250 g făină
1 praf de copt
Preparare
Preîncălzește cuptorul la 160 de grade cu ventilație.
Amestecați iaurtul, ouăle, untul, zahărul, vanilia, caisele tocate, ciocolata mărunțită, pudra de cacao, făina, praful de copt.
Distribuiți amestecul în 12 forme de brioșe și coaceți-le timp de 45 de minute.
Savuroase și inedite - cele mai recente rețete
Lapte de pasăre festiv
30 minute
6 porții
Acest desert de origine franceză e denumit la noi, la români, lapte de pasăre.Într-o notă umoristică, dacă la noi uneori și porcii zboară, păsările de ce n-ar da lapte? Sincer, e cel mai bun lapte ...
Prăjitură cu dovleac, brânză și turtă dulce
60 minute
24 porții
Prăjitura cu brânză tradițională e un deliciu care bucură în orice anotimp. Iarna, în prag de Crăciun, am înnobilat-o cu turtă dulce și dovleac.
Aluatul e unul fraged, clasic, pregătit așa cum îl f...
Brioșe cu piure de mazăre și șuncă
60 minute
12 porții
Mi-a rămas niște piure de mazăre de la cina precedentă. Mă gândeam că l-aș putea utiliza ca ingredient colorat și proteic pentru brioșe sărate, pe post de gustare sau aperitiv.
Zis și făcut, am fol...
Porloș cu dovleac
90 minute
18 porții
Pentru un ardelean, termenul "porloș" este sinonim cu o copilărie la țară. E plăcinta din aluat fraged preparată de bunica pentru zilele de sărbătoare. E un desert modest, cu umplutură de mere sau ...
Cheesecake ardelenesc cu prune
90 minute plus timpul de răcire
12 porții
Cine spune că cheesecake nu poate fi pregătit și diferit? În varianta ardelenească, am adaptat o rețetă de porloș tradițional ardelenească , am înlocuit crema de brânză cu brânză de vaci simplă, ad...
Pulpe de pui cu merișoare
60 minute
8-10 porții
Pulpele de pui dezosate sunt mai ragede și mai suculente decât pieptul de pui. De aceea, le prefer în anumite rețete, precum aceasta.
Am preparat pulpele de pui într-o cratiță de fontă, împreună cu...
Sandwich cu sardine și mazăre
20 minute
2 porții
Am descoperit sardinele recent. Citeam despre tot felul de conserve de pește și mi-am propus să înlocuiesc tonul la conservă cu sardinele în sos tomat. Ieri mi-a fost poftă de pâine cu maia, așa că...
Shepherds’ pie
60 minute
6 porții
Shepherds' pie e o rețetă tipic britanică. Varianta franceză e similară. Ce au ele în comun? Folosesc resturi de la mesele principale anterioare pentru a încropi o nouă masă, sățioasă și delicioasă...
Brioșe tiramisu cu Chokotoff
60 minute
12 porții
Aceste brioșe sunt rezultatul unei combinații de gusturi ce îmi sunt mult pe plac.
Tiramisu e desertul preferat al familiei mele și pregătirea atât a brioșelor cât și a unui tiramisu durează aproxi...
Stir fry cu resturi de friptură
10 minute
2 porții
Mă gândesc că nu sunt singura care rămâne pe cap uneori cu bucăți de friptură de la mesele precedente. Vorbesc despre acele 1-2 bucăți de friptură sau grătar de porc, vită sau pui pe care fie nu îț...
Friptură de vită în sos tomat
60 minute
6 porții
Prepar friptură de vită în anotimpurile mai reci. E ceva magic în felul în care mușchiul de vită, alături de ceapă, ardei, țelină Apio, usturoi, morcovi și un sos tomat delicios, aromat cu cimbru ,...
Paste cu sos Amatriciana
15 minute
4 porții
Varianta mai dietetică a pastelor Carbonara sunt pastele în sos Amatriciana. Au ca ingredient delicios, principal același guanciale prăjit, care îi dă consistență, umami și sațietate, însă, în locu...
Banana bread cu mascarpone
60 minute plus timpul de răcire
20 porții
Rețeta aceasta de banana bread este una mai festivă. Am coptăo în tavă de prăjitură rectangulară, nencorporând bananele în aluat. Le-am tăiat rondele și le-am așezat pe fundul tăvii. Deasupra, am t...
Chia pudding cu smochine
15 minute plus timpul de răcire
4 porții
Budinca de chia e un mic dejun sănătos, rapid și e precum o surpriză dulce pentru tine pregătită cu o noapte înainte.
Se amestecă toate ingredientele și se dă la rece peste noapte.
Se servește rece.
Griș în lapte cu fructe caramelizate
10 minute
4 porții
Grișul cu lapte era mâncarea mea preferată din copilărie.
Îmi plăcea foarte mult cu pudră de cacao și zahăr , care se transforma în ciocolată sau cu sirop de zmeură.
Grișul l-am pregătit tradiționa...
15 minute
2 porții
Combinația de brânzeturi și fructe îmi place foarte mult. Îmim place cum se îmbină gusturile dulci și sărate. Texturile sunt diferite; pâinea prăjită e crocantă, nucile la fel, crema de brânzeturi ...
Chec cu mac, lămâie și flori
60 minute
12 porții
Combinația de mac și lămâie e una clasică și fantastică. E un chec dulce-acrișor, dens, aromat.
Din punctul meu de vedere, checurile și brioșele sunt două tipuri de deserturi cu grad de dificultate...
Mâncare de păstăi cu morcovi
30 minute
4 porții
Mâncarea de păstăi e o rețetă atât d simplă și de minunată!
Îți așterne cu nostalgie în farfurie tot ce e mai bun din ogradă. Se pregătește în maximum 30 de minute și poate fi servită ca fel princi...
Brioșe cu ciocolată și caise
60 minute
12 porții
Ciocolata e panaceu. E soluția dulce, întunecată și energizantă la orice problemă reală sau imaginară.
Nu ai nevoie de pretexte pentru a apela la ea. Și dacă îți e pe plac, "decât", pap-o!
De ți-...
Halloumi & chorizo carbonara
15 minute
4 porții
Puritanii gastronomici să privească în altă parte azi. Sunt câteva asocieri non-tradiționale în această rețetă, care îmi vor pune în cap vreo trei nații.
Rețeta aceasta de paste e cosmopolită și e ...
Zucchini bread
60 minute
12 porții
Cui îi place banana bread, va deveni fan zucchini bread, de asemenea. Principiile de formare sunt similare, atâta că în cazul celei din urmă, nu îți dai seama ce conține. Dovlecelul are gust imperc...
Tiramisu cu afine
30 minute
6 porții
Tiramisu tradițional e minunat. Dar ați încercat vreodată tiramisu cu afine?
E un desert estival și nu numai, e delicios, acrișor și foarte ușor de preparat.
Am folosit afine, dar voi puteți folosi...
Crostini cu ton și salsa
15 minute
12 porții
Am cumpărat trei bucăți de file de ton, însumând circa 1 kg. Gătite simplu, la grătar, ar fi hrănit 4-6 persoane. Servite ca ingredient principal al unor crostini cu iz mediteranean, hrănesc un gru...
Cartofi cu usturoi și parmezan
30 minute
4 porții
Ți-au rămas cartofi natur de la masa precedentă și nimeni nu se mai înghesuie să îi consume? Această rețetă rapidă și simplă e menită să te scoată repede din încurcătura pregătirii unui fel nou de ...
Chec întors cu piersici caramelizate
60 minute
12 porții
E încă vremea piersicilor. fie că preferați piersicile de vie, cele din comerț sau suratele lor fără puf, nectarinele, acest chec cu piersici caramelizate e o încântare simplu de realizat de fiecar...
Brunch cu piersici și brânză de capră
5 minute
1 porții
Ador, pur și simplu, combinația de dulce- sărat.
Îmi place să îmbin brânzeturi cu fructe, cu oțet balsamic. E divin.
Aceste crostini simple, gata în 5 minute împletesc exact aceste elemente.
Am fol...
Lipii cu brânză, spanac și mărar
5 minute
4 porții
Când ți-e poftă de spanakopita sau plăcinte cu brânză și mărar dar nu îți dorești și caloriile aferente, faci Rai din ce ai!
Nu te frămânți, nu faci sfară în casă, nu te spetești. Totul e simplu și...
Șalău cu roșii cherry și busuioc
30 minute
4 porții
Peștele mi-a plăcut de când mă știu. Prefer peștele cu carne fermă, dacă se poate, fără oase multe. Șalăul e unul dintre peștii care nu are nici gust, nici miros pregnant de pește. Se prepară ușor,...
Curry de năut cu ouă poșate
30 minute
4 porții
Năutul e unul dintre ingredientele mele preferate atunci când vine vorba despre a pregăti o rețetă vegetariană sau vegană. E atât de versatil! De la supe, hummus, mâncăruri gătite sau salate, îl fo...
Muhammara
60 minute
6 porții
Muhammara e un aperitiv din Orientul Mijlociu care îți va încânta papilele gustative cu miresme dulci, picante. Seamănă la gust cu zacusca, datorită ardeiului copt, însă aromele sunt mai puțin acid...
Tartă cu zucchini și mascarpone
60 minute
8 porții
M-am gândit să fac ceva interesant cu niște zucchini. Am avut doi zucchini, unul galben și unul normal. Așa că mi-a venit ideea unei tarte cu o bază din foietaj, umplutură de cremă de mascarpone cu...
Chec cu prune din compot
60 minute
12 porții
Dacă ai în cămară un borcan cu compot de prune bistrițene, din acelea mari și cărnoase, folosește-le cu încredere, cu zeamă cu tot, într-un chec rapid și simplu, bun de savurat în oricare zi a săpt...
Pârjoale de dovlecel cu ajvar
30 minute
4 porții
Ajvarul e o pastă pe bază de ardei și vinete tradițională sârbească, extinsă în țările balcanice după cel de-al doilea Război Mondial. Zacusca noastră își are originile în această minunată delicate...
Salată thailandeză
15 minute
4 porții
Când nu mai știi ce să gătești și nu dorești să te încingi în bucătărie, poți pregăti această salată cu tăiței de orez în stil thailandez, folosind piept de pui la grătar, arahide, morcov, castrave...
Salată cu cireșe
30 minute
4 porții
Cine zice că cireșele sunt potrivite doar pentru deserturi?
Această salată folosește cireșele proapete ca ingredient dulce- acrișor ce rotunjește celelalte gusturi. Am pregătit la cuptor un dovlea...
Souvlaki de pui
60 minute
4 porții
Souvlaki sunt frigărui de pui sau porc tradițional marinate și pregătite la grătar. Sunt excelente gătite pe grătar de lemne sau cărbune, dar dacă nu se poate, le putem pregăti pe plită, de asemene...
Salată grecescă
15 minute
4 porții
Salata grecească este, indisputabil, una dintre cele mai sănătoase salate. E o combinație savuroasă de legume de vară, la îndemâna oricui, grație supermarketurilor.
Ai nevoie de castraveți, roșii, ...
Chec cu aromă de tiramisu și migdale
60 minute
12 porții
Checul e un desert rapid de pregătit. E puțin meticulos și are grad de dificultate scăzut. Acest chec cu aromă de tiramisu, bucăți de zmeură și migdale, se potrivește bine cu un cappuccino sau o în...
Tăiței asiatici cu creveți tempura
20 minute
4 porții
Majoritatea preparatelor asiatice se prepară foarte rapid. Rețeta aceasta nu face excepție de la regulă. Sunt tăiței de grâu chinezești într-un sos ușor picant pregătit din sos de soia, sos de stri...
Pavlova cu lime custard și căpșune
30 minute
8 porții
Pavlova e un desert mai elegant decât banalele bezele, dar e puțin mai tehnic. Trebuie să bați bine albușurile cu zahărul , se adaugă niște amidon pentru a stabiliza spuma și trebuie coapte la foc ...
Șnițel de pui în stil talian
30 minute
4 porții
Șnițel, șnițelașul meu, de mi te-ar da Dumnezeu... Cred că asta ar fi rugăciunea pentru meniu a fiului meu. Adoră șnițelul din piept de pui, indiferent dacă îl prepar simplu, cu ou și făină, cu pes...
Paste cu vită și bok choy
30 minute
4 porții
Dacă ai niște carne de vită tocată, poți prepara un fel de mâncare asiatic care e la granița dintre supă și fel principal. E un amestec dens, aromat, cu paste udon sau spaghete normale, vită tocată...
Risotto cu sfeclă și gorgonzolla
30 minute
4 porții
Risotto este o rețetă de orez cremos, al dente, în același timp, în care putem încorpora diverse legume, brânzeturi și mirodenii. Această rețetă italiană transformă orezul din garnitură în fel prin...
Tocăniță de vită
circa 2 ore
8 porții
Carnea de vită de calitate e un lux pe care nu ni-l permitem în fiecare zi. E nevoie de calitate premium pentru un steak delicios, care să ți se topească în gură. Din fericire, există variante mai ...
Somon Teriyaki
30 minute
4 porții
Sosul Teriyaki e un condiment asiatic foarte versatil, merge de minune cu pui, pește sau tofu. E dulce-sărat, are o aromă inconfundabilă și se pregătește foarte repede. Îl puteți prepara în cantită...
Ouă Benedict
15 minute
2 porții
Mă gândeam mai demult care rețetă de ouă îmi place cel mai mult. E greu de ales, că îmi plac ouăle sub toate formele, așa că răspunsul meu este că am perioade și perioade. Uneori îmi plac ouăle moi...
Cel mai bun orez în lapte
20 minute
6 porții
Știți expresia:"Să se umfle rișcașu-n tine"? Rișcașul e orez. Expresia însemnă a te umfla în pene, a-ți acorda mai multă importanță decât ar trebui. Oricum, nici cu cealaltă expresie tipic româneas...
Somon en papillote cu legume la grătar
30 minute
4 porții
Gătirea "en papillote" înseamnă că preparăm carne sau legume la abur, într-o pungă improvizată din hârtie de copt. Somonul pregătit astfel rămâne suculent, fraged și super sănătos.
În această papil...
Supă de cartofi cu șuncă și tarhon
20 minute
6 porții
Când ai șuncă dw casă rămasă de la Paști, ea poate deveni un ingredient super-aromat pentru o sumedenie de rețete. Bunăoară, această rețetă de supă de cartofi cu șuncă și tarhon este una dintre var...
Stufat de miel
90 minute plus timpul de marinare
6 porții
Stufatul e o tocăniță tipic românească, preparat din carne de miel, ied, vită sau pasăre. Asociem însă, cel mai adesea, noțiunea de "stufat" cu carnea de miel.
În familia mea e o rețetă nelipsită p...