Brioșele acestea cu măr și caramel sunt atât de delicioase încât nu a mai rămas din ele nimic în câteva ore. Compoziția este pufoasă și zemoasă datorită merelor tăiate mărunt, care sunt învăluite în parfum de scorțișoară caldă.
Rețeta clasică de brioșe este înnobilată cu un sos de caramel preparat din lapte condensat.
Sunt foarte rapide, ușor de pregătit și savuroase.
Secretul brioșelor perfecte este să amestecați separat ingredientele umede, mai întâi și , abia înainte de a pune compoziția în formele individuale, să încorporați ingredientele uscate. Nu folosiți mixerul sau robotul de bucătărie, nu e nevoie. Folosiți doar o spatulă. Cu cât amestecăm mai îndelung, cu atât ies mai îndesate și seci.
Prin urmare, amestecați puțin, până când nu mai vedeți urme de făină.
Coaceți brioșele în forme de hârtie individuale la temperatura de 160 de grade pe ventilație sau 180 de grade fără ventilație.
Puteți înlocui merele cu pere, prune, caise, banane sau afine.
Să vedem cum le preparăm!
2 mere mari
150 g zahăr brun
2 ouă
80 ml ulei
1 linguriță scorțișoară
¼ linguriță amestec de mirodenii pentru turtă dulce
1 praf de sare
300 ml smântână sau iaurt gras
250 g făină
Pentru topping
3 linguri fulgi de ovăz
1 lingură unt moale
Pentru sosul de caramel:
1 cutie lapte condensat concentrat