Mi-a rămas niște piure de mazăre de la cina precedentă. Mă gândeam că l-aș putea utiliza ca ingredient colorat și proteic pentru brioșe sărate, pe post de gustare sau aperitiv.
Zis și făcut, am folosit, alături de piureul acesta și niște șuncă, cașcaval, porumb mirodenii și semințe pentru a le pune „semne distinctive”, că mai preparasem și niște brioșe dulci. Nu cumva să fie confundate între ele.
Rețeta de bază pentru brioșe e cea consacrată deja pentru mine. Funcționează excelent atât pentru cele sărate, cât și pentru cele dulci. Folosesc aceleași cantități de ingrediente umede și uscate, mai puțin făina.
La făină există o variabilă de 50 de grame. Spre exemplu, dacă amestecul e mai umed decât trebuie pentru a crește, atunci putem să adăugăm cele 50 de grame în plus. Dacă nu, nu.
Să vedem de ce avem nevoie!
250 g făină + 50 g opțional
1 praf de copt
250 g piure de mazăre (250 g mazăre fiartă, un cățel de usturoi, 50 ml smântână lichidă)
200 g șuncă mărunțită
200 g porumb fiert
2 ouă
100 ml ulei
300 ml kefir sau smântână
200 g cașcaval mărunțit
1/2 legătură de pătrunjel verde+ 1/2 legătură mărar
1 praf de sare, piper
1 pumn susan negru