Brioșele sunt un preparat foarte versatil, fie ele dulci sau sărate. Brioșele dulci sunt cel mai ușor desert de preparat, în opinia mea. Cele sărate îți dau satisfacția de a pregăti un aperitiv sau o gustare pe care toți ai casei o vor savura. Nemaivorbind despre faptul că pachețelul de prânz va fi mult mai delicios.
Brioșele nu necesită tehnici de preparare elaborate sau laborioase. Ai nevoie de un bol încăpător, o spatulă, 5 minute de efort minim și ajutorul unui cuptor în care, timp de 40 de minute, formele de coacere își exercită puterea și fac să crească niște pufoșenii zemoase și fragede.
Singurul truc foarte important este acela de a nu amesteca excesiv ingredientele. Ingredientele umede trebuie amestecate primele și, la final, trebuie încorporate cele uscate, chiar înainte de distribuirea lor în formele individuale. Amestecarea are purul scop de a integra făina și a o distribui uniform. Odată ce s-a omogenizat amestecul, ne oprim din amestecat.
Aceste brioșe pizza sunt soluția rapidă pentru o gustare foarte similară cu pizza tradițională. Au șuncă, porumb, cașcaval, măsline, mirodenii și ți se topesc în gură.
Să vedem cum le preparăm!
100 ml ulei
2 ouă
300 g iaurt gras sau smântână
1/2 conservă de porumb
150 g șuncă
100 g măsline tocate mărunt
100 g cașcaval
2 linguri praz mărunțit
1/2 linguriță oregano
1 crenguță rozmarin mărunțit
1 fir busuioc mărunțit
250 g făină
1 plic praf de copt
4 linguri susan pentru decor
sare, piper