Dacă nu știi ce e Labneh, ei bine acum vei avea ocazia să afli. E o cremă de iaurt cremoasă, light, puțin înțepătoare, specifică Orientului Mijlociu. Poate fi servită aromatizată cu usturoi sau mirodenii, atât cu legume sau ca sos pentru diverse alimente sărate, cu covrigi, bruschete, măsline, etc. Sau poate fi o bază pentru un desert alături de nuci, miere și fructe proaspete.
Bruschetele mele sunt dulci-sărate. Am lăsat Labneh simplu și l-am înnobilat cu piersici la grătar, miere și mentă. Au ieșit un deliciu bun de lins pe degete.
Pentru Labneh aveți nevoie de iaurt cu grăsime de cel puțin 10 %, sare și un tifon pentru brânză. Iaurtul grecesc pe care l-am folosit, l-am amestecat cu sarea, l-am așezat în tifon și l-am lăsat la scurs în frigider peste noapte. Cu cât stă mai mult la rece, cu atât mai bine.
Puteți la servire să adăugați ulei de măsline, zeamă de lămâie sau usturoi.
Sper ca această rețetă să vă convingă să îl preparați.
500 g iaurt grecesc gras
¼ linguriță de sare
2 nectarine
Câteva frunze de mentă
Ulei de măsline pentru servit
Sare, piper
1 ciabatta