Smochinele sunt încă în pârg. Proaspete nu au o aromă foarte puternică și, tocmai de aceea, le putem alătura unor alte ingrediente cu caracter mai pregnant.
Le folosim în bruschette cu ricotta, cu cremă de brânză, prosciutto crudo sau cotto, cu un strop de reducție balsmică și miere deasupra.
Eu le iubesc și în preparate la cuptor, alături de brânzeturi, nuci și în diverse tarte.
Au un important aport de fibre și minerale și, se spune, au proprietăți afrodisiace.
Avem cu atât mai multe motive să le consumăm până când sunt în sezon.
În rețeta de azi am folosit câte două felii de pâine de căciulă. Mie una îmi sunt suficiente pentru a mă sătura, însă puteți servi mai multe felii de persoană, în funcție de apetitul vostru.
4 felii de pâine
1 cutie ricotta
4 smochine
4 felii prosciutto crudo
Reducție de oțet balsamic
Miere
Sare, piper