Cine mă cunoaște, știe că sunt adepta deserturilor rapide, fără prea multă bătaie de cap. Cine are timp de lucruri laborioase?
Carrot cake și banana bread sunt două deserturi cu multe elemente în comun. Ambele au scorțișoară, bucăți de nucă, făină, iaurt, ouă. M-am gândit să combin cele două rețete pentru a da o pată de culoare și a-i conferi o textură nouă. Morcovul în prăjituri are un gust dulce, neutru, prin urmare, nu are cum să strice.
Pentru a intensifica aromele, vă sfătuiesc să prăjiți nuca în prealabil și să folosiți o banană bine coaptă.
De asemenea, am pregătit o cremă pe bază de mascarpone și ou pentru un topping fin, numai bun să te îndemne să te înfrupți din o a doua felie.
Se prepară rapid, se coace într-o tavă de chec sau circulară, după preferința voastră. Dacă doriți, puteți dubla cantitățile și să pregătiți un tort mai înalt, festiv. Rețeta e potrivită pentru toate anotimpurile, nu e prea dulce, așa cum îmi place mie.
Sper să vă ispitească și pe voi. Spor la încins cuptorul! Dumnezeu vă-mburde-n Rai!
Pentru blat:
250 g făină
1 morcov ras fin
2 ouă
250 g iaurt gras
150 g zahăr
100 g unt gras sau 80 ml ulei
1 banană
50 g fulgi de ovăz
50 g miez de nucă prăjită
1 linguriță scorțișoară
Esență de vanilie
1 praf de sare
1 praf de copt
Pentru cremă:
250 g mascarpone
1 ou
50 g zahăr