Această rețetă de cartofi la cuptor cu pesto de leurdă și caju este ideală pentru cei ce țin post, sunt vegani sau țin regim alimentar.
Este bogată în proteine vegetale, grăsimi sănătoase și antioxidanți. Are o culoare îmbietoare, un gust usturoiat ce te face să exclami:”umami”!
Am fiert un kilogram de cartofi curățați de coajă și crestați în sferturi. I-am fiert aproape complet. După ce i-am strecurat, i-am îmbrăcat în acest pesto sănătos preparat din leurdă, nuci caju, drojdie nutrițională și apă.
Am presărat câteva nuci caju pentru o textură crunchy și i-am dat la cuptor timp de 20 de minute.
I-am servit cu smântână vegetală și o salată proaspătă. E un prânz sau o cină lejeră, pe care aș savura-o săptămânal, dacă aș avea leurdă mereu.
Să vedem ce avem de făcut!
1 kg de cartofi
doi pumni nuci caju
1/2 legătură de leurdă
2 linguri drojdie nutrițională
200 ml apă
2- 3 linguri ulei de măsline
100 ml smântână vegetală opțional
sare, piper