Ți-au rămas cartofi natur de la masa precedentă și nimeni nu se mai înghesuie să îi consume? Această rețetă rapidă și simplă e menită să te scoată repede din încurcătura pregătirii unui fel nou de mâncare.
Ai nevoie de cartofii natur gata preparați, cu pătrunjel verde, doi căței de usturoi, niște ulei de măsline bun, parmezan, sare și piper.
Îi prepari la cuptor în 30 de minute maximum. Sunt rapid de preparat și foarte gustoși. Îi poți servi cu o salată mare grecească alături sau cu orice sos pe bază de iaurt sau, dacă îți e pe plac, drept garnitură pentru un fel principal.
1 kg cartofi natur
2 câței de usturoi
2-3 linguri ulei de măsline
100 g parmezan
sare, piper
1. Preîncălzește cuptorul la 200 de grade.
2. Toarnă în tava de copt uleiul de măsline, pisează usturoiul și amestecă-l cu uleiul, cu sare și piper.
3. Adaugă cartofii natur, rade parmezanul, amestecă totul bine și dă tava la cuptor timp de 30 de minute.
4. Servește-i calzi.