Checul e un desert rapid de pregătit. E puțin meticulos și are grad de dificultate scăzut. Acest chec cu aromă de tiramisu, bucăți de zmeură și migdale, se potrivește bine cu un cappuccino sau o înghețată răcoroasă de vanilie.
Gustul de cappuccino e dat de pliculețele de cappuccino instant pe care le-am încorporat în blat. Puteți înlocui zmeura cu cireșe, vișine sau bucăți de ciocolată. Are și cafea espresso, care îl face zemos și previne uscarea lui.
În rest, conține ingredientele clasice: făină, zahăr, cacao, unt moale, ouă, niște lapte. Va fi pe placul atât al adulților cât și al copiilor.
Să vedem de ce avem nevoie!
300 g făină
1 praf de copt
4 plicuri de cappuccino instant sau 8 linguri de praf instant dacă îl aveți vărsat
3 ouă întregi
100 g unt moale
150 g zahăr brun
100 ml espresso
100 ml lapte
1 lingură cacao
100 g migdale zdrobite
1 cutiuță zmeură
100 g fulgi de migdale