Dacă ai în cămară un borcan cu compot de prune bistrițene, din acelea mari și cărnoase, folosește-le cu încredere, cu zeamă cu tot, într-un chec rapid și simplu, bun de savurat în oricare zi a săptămânii.
Ai nevoie de un borcan de 500 ml de compot de prune, făină, puțină scorțișoară, ouă, coajă de lămâie, chefir și praf de copt. Poți folosi iaurt, smântână sau sana în loc de chefir, însă chefirul are puțin mai multă aciditate și face checul mai ușor. Am adăugat și un pumn de migdale și zahăr pudră la final.
Nu am adăugat zahăr deloc în compoziție, siropul compotului fiind suficient de dulce pentru a-i da gust.
Sâmburii prunelor vor trebui scoși, iar prunele adăugate întregi, distribuite uniform în compoziție.
Tot ce trebuie să facem este să amestecăm ingredientele și să coacem prăjitura într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Să vedem ce avem de făcut!
1 borcan de 500 ml compot de prune
3 ouă
250 ml chefir
1 praf de sare
coaja de la 1 lămâie
1 praf de scorțișoară
100 ml ulei vegetal
500 g făină
1 praf de copt
1 pumn de migdale
zahăr pudră la final