E încă vremea piersicilor. fie că preferați piersicile de vie, cele din comerț sau suratele lor fără puf, nectarinele, acest chec cu piersici caramelizate e o încântare simplu de realizat de fiecare dată.
Am folosit piersici, zahăr brun, fulgi de ovăz, ouă, kefir, unt, făină și puțină lavandă.
Am caramelizat piersicile în unt, pentru a le da o aromă mai pătrunzătoare și pentru a elimina din zeama lor.
Restul ingredientelor le-am încorporat cu o spatulă, pe rând. Am folosit praf de copt ca agent de creștere și am copt checul timp de 45 de minute.
Să vedem de ce cantități avem nevoie!
6 piersici
100 g unt moale
2 ouă
50 ml ulei
300 ml kefir
150 g zahăr brun pentru caramelizat plus 2 linguri pentru crustă
100 g fulgi de ovăz
1 inflorescență de lavandă
esență de vanilie
300 g făină
1 praf de sare
1 plic praf de copt