Ador deserturile ce nu necesită tehnici complicate, pe care pot să le pregătesc în doi timpi și trei mișcări. Cred că și voi gândiți la fel.
Cheesecake e unul dintre deserturile favorite în familia noastră. Cel copt, mai ales, pentru că există și varianta care nu necesită decât refrigerare, e cremos și dens. Cheesecake-ul clasic e dulce-acrișor, are un blat fărâmicios din biscuiți și unt topit și o cremă pe bază de mascarpone, ouă și smântână.
Pentru Paște, m-am gândit la o varinată cu arome mai interesante, de cocos. Dacă nu vă place nuca de cocos, rețeta aceasta nu e pentru voi.
Veți avea nevoie de o tavă pentru copt tartă, rectangulară, cu fund detașabil, astfel scoaterea prăjiturii va fi mai facilă. Cantitatea de ingrediente din rețetă vă este suficientă pentru pentru 10-12 persoane.
Rețeta o puteți folosi pe tot parcursul anului. Păstrați prăjitura la rece până la servire.
Sărbători pascale minunate! Dumnezeu vă-mburde-n Rai!
Pentru blat:
250 g biscuiți fărâmițați
100g unt topit
Pentru crema de brânză:
900g cremă de brânză
1oo g zahăr
100 g ciocolată albă topită
250 g fulgi de cocos
3 linguri smântână grasă
3 ouă
Esență de vanilie