Ador deserturile necomplicate, rapide, pe care pot să le pregătesc în doi timpi și trei mișcări. Cred că și majoritatea oamenilor e la fel.
Cheesecake e unul dintre deserturile favorite în familia noastră. Cel copt, pentru că există și varianta care nu necesită decât refrigerare, e cremos și dens și mai ușor de digerat. Cheesecake-ul clasic e dulce-acrișor, are un blat fărâmicios din biscuiți și unt topit și o cremă pe bază de mascarpone, ouă și smântână.
Pentru acest weekend, m-am gândit la o varinată mai primăvăratică, mai veselă, cu un coulis de fructe de pădure. Practic, rețeta aceasta dacă o veți prepara folosind o formă circulară pentru copt blaturi, cu pereți detașabili, veți obține rețeta clasică de cheesecake, plus elementul de decor cu fructe. Dacă nu vă sunt pe plac aceste fructe, le puteți elimina.
Cantitatea de ingrediente din rețetă vă este suficientă pentru un tort suficient de mare pentru 10-12 persoane.Rețeta o puteți folosi pe tot parcursul anului. Am folosit fructe de pădure congelate. Prăjitura se coace la foc domol, la 170 de grade, apoi răcită la frigider timp de două ore. Păstrați prăjitura la rece până la servire.
Dumnezeu vă-mburde-n Rai!
Pentru blat:
400 g biscuiți fărâmițați
100g unt topit
Pentru crema de brânză:
1 kg mascarpone
150 g zahăr
Coaja unei lămâi
Sucul de la ½ lămâie
2 linguri smântână grasă
1 lingură amidon
3 ouă
Esență de vanilie
Pentru topping:
300 g fructe de pădure congelate
3 linguri zahăr
coaja de la 1/2 lămâie