New York style Cheesecake este un desert decadent care are la bază, de regulă, biscuiți pisați amestecați cu unt topit. Învelișul de brânză este format din cremă de brânză, ouă, smântână și arome.
Varianta aceasta de cheesecake are un blat de răzălăi de la Paste Hutton, pe care i-am rumenit în unt într-o tigaie și apoi i-am lăsat să se gătească puțin înainte de a-i aplatiza pe fundul tăvii de copt. Puteți adăuga inclusiv scorțișoară sau cacao dacă doriți.
Straturile de brânză sunt atât cu ciocolată cât și cu vanilie iar gustul care completează paleta este cel de zmeură și fulgi de migdale. Prăjitura este coaptă la foc mic și lăsată să se răcească treptat în fcuptorul cu ușa puțin deschisă iar mai apoi complet răcită la frigider.
Să vedem de ce avem nevoie!
Pentru bază:
1 pachet mare răzălăi Hutton
80 g unt topit
100 ml apă
Pentru crema de vanilie:
1000 g brânză de vaci
200 g smântână
3 ouă
3 lingură miere sau 6 linguri zahăr
esență de vanilie
Pentru crema cu ciocolată:
jumătate din crema de vanilie preparată
1 tabletă de ciocolată cu lapte topită
1 lingură cacao
În plus: 100 g zmeură congelată
fulgi de migdale