Atunci când aveți o bucată mai mare de file de șalău și doriți să preparați ceva delicios, puțin mai deosebit, versatil și ideal pentru a hrăni patru persoane, puteți transforma acest file de pește în niște chifteluțe de pește delicate, aromate cu pătrunjel, mărar și servite alături de o felie sănătoasă de pâine de casă și dressing de iaurt.
Fileul de pește trebuie mărunțit în blender alături de miezul unei felii de pâine înmuiate în apă și stoarse. Adăugăm verdețuri proaspete care să dea savoare: pătrunjel verde, mărar, busuioc. Asezonăm cu sare și piper.
Fileul de pește nu are nevoie de ou pentru a închega pasta de chifteleluțe. Așadar, chifteluțele acestea sunt perfecte pentru post.
Le-am gătit într-o tigaie cu foarte puțin ulei de măsline, în care le-am rumenit bine pe toate părțile iar mai apoi am adăugat puțină apă și m continuat să le gătesc la abur, sub capac, circa 5 minute.
Le-am servit alături de un iaurt grecesc transformat în dressing. La iaurtul grecesc am adăugat zeamă de lămâie, mărar, pătrunjel și usturoi.
Sunt perfecte și alături de un bol de paste sau cartofi natur.
Le puteți servi cu orice garnitură vă este pe plac.
Să vedem de ce avem nevoie!
Pentru chifteluțe:
500 g file de șalău
Miezul unei felii mari de pâine
½ legătură mărar
½ legătură pătrunjel verde
Sare, piper
2 linguri ulei de măsline
Pentru dressingul de iaurt:
200 ml iaurt grecesc
Zeama de la ½ lămâie
1 cățel de usturoi pisat
½ legătură de mărar
½ legătură de pătrunjel verde
Sare, piper
În plus, 2 fire de ceapă verde, câțiva pumni de valeriană și câteva felii de pâine prăjită pentru servit.