Vinerea e ziua răsuflării ușurate, e încheiere ciclică și, (din păcate, temporară )de tipar sisific, de cocoșare sub povara rutinei și a calendarului de muncă. Vinerea, în timp ce îmi beau cafeaua matinală, îl ascult pe Rupert Holmes în “ Escape” și îmi șoptesc a-mbărbătare: “Hang in there!” Pentru cine nu știe cine e individul, dacă v-aș fredona “If you like Piña Coladas, and getting caught in the rain…”, sigur ați zâmbi. Nu la inflexiunile vocii mele ( sună mai bine în creierul meu decât în realitate), ci imaginându-vă o zi leneșă pe o plajă senină și înțelegând hilaritatea poveștii din spatele versurilor. Așadar, azi, Cocosata asta cu rom și cocos e my sweet escape.
Pentru blat ai nevoie de:
100 g unt moale
150 g zahăr brun
2 ouă întregi și 2 gălbenușuri ( albușurile trebuie pentru crusta de bezea)
50 ml rom sau esență de rom
80 g cocos
300 g iaurt grecesc
100 ml lapte
250 g făină
1 pachet praf de copt
1 vârf de cuțit de sare
Esență sau extract de vanilie
Pentru bezea:
2 albușuri bătute
150 g zahăr pudră
150 g cocos.