Checul nostru tradițional, într-o variantă americană, se numește blondie.Dacă are cacao sau ciocolată, el se numește brownie, adică negresă. Indiferent de forma tăvii în care o veți coace, prăjitura brownie trebuie să fie un fel de chec umed, dens, cu gust intens de ciocolată.
Pentru a păstra aceste proprietăți, dar și pentru a folosi niște cafea espresso, am combinat cele două arome preferate de către majoritatea dintre noi într-o rețetă delicioasă, coaptă într-o formă de tartă rotundă și decorată cu ciocolată albă, pentru contrast.
Ingredientele de bază sunt unt, cacao, făină, ouă, smântână , ciocolată și zahăr. Brownie -ul poate fi aromat în plus cu smochine, curmale sau alune.
Dacă e ceva ce îmi displace la prăjiturile care au la bază un pandișpan, e faptul că sunt uscate și seci. Checul e o alternativă mult mai savuroasă.
La cantitatea de făină, adăugați mai întâi 250 g. Dacă vi se pare că e prea mpale compoziția, mai adăugați 50 g de făină.
Pentru decor cumpărați ciocolată albă în ambalaj de plastic, pentru a o putea topi la microunde în propriul ambalaj.
100 g unt moale
100 g zahăr brun
100 ml lapte condensat
100 g smântână
2 linguri cacao
50 ml cafea espresso sau 1 linguriță cafea solubilă
3 ouă
Esență de vanilie
100 g ciocolată cu lapte rasă
250-300g făină
1 pachet praf de copt
1 praf de sare
100 g ciocolată albă