Chowder e o supă densă, originară din America, ale cărei ingrediente de bază sunt ceapa, țelina apio, laptele sau smântâna și o legumă bogată în amidon cum e cartoful sau cartoful dulce. Rețeta aceasta de corn chowder e una în care porumbul fiert e atât ingredientul- vedetă cât și element de decor. Am folosit și cartof dulce pentru a o face mai viu- colorată.
Se prepară destul de repede, puteți folosi fie porumb proaspăt fiert sau boabe din conservă. Pentru a intensifica aromele, puteți coace legumele folosite și apoi să le adăugați împreună cu porumbul în lapte sau combinație de smântână pentru gătit și apă și să le dați un clocot împreună.
Ca mirodenii, rozmarinul, usturoiul și chiar coriandrul se potrivesc de minune. Dacă vă place mâncarea picantă, puteți adăuga chilli din belșug, așa cum am făcut eu.
La rețeta aceasta de bază puteți înlocui porumbul cu fructe de mare, pui, pește sau cartofi.
Este delicioasă consumată atât vara cât și în celelalte anotimpuri ale anului și e o rețetă versatilă în care puteți folosi absolut orice legume aveți în cămară.
1 cartof dulce potrivit
4 știuleți sau 1 conservă de porumb
1 morcov
2 fire de țelină apio
1 ceapă
1 ardei verde
1 ardei chilli verde
½ legătură de pătrunjel
1 cățel de usturoi
1 crenguță de rozmarin( sau coriandru după gust)
200 ml smântână pentru gătit
Sare, piper
50 ml ulei de măsline
Câteva fire de cepșoară pentru servit