Carnea de porc se potrivește de minune cu mâncarea de linte. Cotletul e folosit îndeosebi la șnițel în familia mea și nu numai. Putem să preparăm o rețetă suculentă, delicioasă, în care combinăm gusturile tradiționale cu arome de inspirație șvăbească. Ce anume reprezintă influența șvăbească? Asocierea dintre carne, pilaf de orez, varză roșie, linte și compot de prune. Această combinație dintre elemente sărate, acrișoare și dulci este extraordinară.
Cotletul de porc nu este o carne grasă, poate fi fad sau sec dacă e gătit necorespunzător. Gătit cum trebuie, cotletul e fraged, sănătos și zemos. Garnitura de linte cu varză roșie, măr, ceapă și lămâie aduce un plus de fibre, proteine sănătoase și culoare farfuriei.
Am ales să asociez aceste două preparate cu un pilaf de orez tradițional, care e varianta românească a risotto-ului, așa, ca să alunece totul mai bine. Am scos și un borcan cu compot de prune din cămară, reci și dulci, în loc de murătură.
Să vedem ce avem de făcut!
Pentru cotlet:
4 felii de cotlet de porc
1 ceapă
50 ml ulei
Sare, piper, boia de ardei dulce
50 ml vin alb
2 fire de cimbru
Pentru mâncarea de linte:
1 conservă de linte
1 ceapă
½ varză roșie mică
1 măr
50 ml ulei de măsline
100 ml vin roșu
1 baton de scorțișoară
1 linguriță garam massala
Zeama de la ½ lămâie
2-3 fire de pătrunjel verde
Sare, piper
Pentru garnitură:
Pilaf de orez
Compot de prune