Mâncarea de spanac cu ochiuri e o preferată de a mea din copilărie.
Indiferent de anotimp, mereu am spanac congelat în casă. Îl prefer congelat deoarece e gata de preparat foarte repede și își păstrează proprietățile multă vreme.
Aceste crochete sunt o adaptare a unei rețete de inspirație spaniolă. Am preparat un bechamel cu spanac mai gros decât de obicei, l-am lăsat să se răcească, apoi am format bastonașe groase și lungi de un deget. Le-am dat prin făină, ou bătut și pesmet, apoi le-am prăjit în ulei.
Sunt excelente alături de un sos tzatziki sau acompaniate de o salată proaspătă. Le puteți consuma atât calde cât și reci. După preferință, puteți să aromați pesmetul cu bucuioc, pătrunjel sau mărar.
Și le puteți prepara oricând vă rămâne mâncare de spanac neconsumată pe care nu doriți să o aruncați. În acest caz, preparați separat un bechamel gros în care veți încorpora amestecul de spanac.
Sper să vă placă și vouă mult. Spor la bucătărit!
Pentru bechamelul de spanac:
300 g spanac congelat
4 linguri făină
500 ml lapte
Sare, piper, nucșoară
2 căței de usturoi
1 lingură unt
Pentru crustă:
200 g făină
3 ouă
300 g pesmet
Sare, piper
Plus 500 ml ulei pentru prăjit