Banalul dovlecel sau zucchini e un ingredient foarte versatil. Deși de multe ori nu îl preparăm decât pane, o variantă vegetariană pentru o masă delicioasă e aceasta, în care aceste crochete delicioase, în culori vibrante, simplu de preparat, devin vedeta farfuriei.
Am folosit făină de ovăz, pentru a le face și mai sănătoase. Dar dacă nu aveți așa ceva, râșniți fulgi de ovăz sau folosiți făină simplă. Le-am aromatizat cu mentă, pătrunjel verde și mărar. Cu cât mai multă verdeață, cu atât mai bine, vorba aceea, la clorofilă înainte!
Nu am folosit mult ulei pentru a le prăji, fiind astfel o masă sănătoasă.
Aveți nevoie de zucchini, ouă, fulgi de ovăz pe care îi transformăm în făină, mentă, pătrunjel verde, mărar, iaurt grecesc, lămâie, sare și piper.
2 zucchini
2 ouă bătute
250 g fulgi de ovăz
1 legătură pătrunjel verde
1-2 crenguțe de mentă
½ legătură de mărar
1 lingură iaurt grecesc
Sare
Piper
Ulei pentru prăjit