Am cumpărat trei bucăți de file de ton, însumând circa 1 kg. Gătite simplu, la grătar, ar fi hrănit 4-6 persoane. Servite ca ingredient principal al unor crostini cu iz mediteranean, hrănesc un grup generos de oameni.
Mi-a fost poftă de ceva rapid, simplu, sănătos și sățios. Așa că am preparat crostini cu salsa de roșii cherry, măsline negre și busuioc, încununate de minunate fâșii de ton tras la tigaia grill , în strat de semințe de susan.
Am folosit pâine de secară cu maia prăjită în tigaia grill, de asemenea. Dacă o prăjești la prăjitor, iese foarte uscată. Prăjirea în tigaia grill o lasă mai zemoasă, plus și dă aroma aceea specifică.
Te saturi de la două crostini, cu siguranță. Sunt, pe cât de lejere, pe atât de hrănitoare.
Să vedem ce avem de făcut!
3 bucăți file de ton
2 căni semințe de susan
2 căni roșii cherry
1 cană măsline negre fără sâmburi
2-3 fire busuioc
2 fire ceapă verde
sare, piper, ulei de măsline
Câte 2 felii de pâine de secară/ persoană