Năutul e unul dintre ingredientele mele preferate atunci când vine vorba despre a pregăti o rețetă vegetariană sau vegană. E atât de versatil! De la supe, hummus, mâncăruri gătite sau salate, îl folosesc cel puțin o dată pe săptămână.
Mâncarea aceasta de năut cu sos curry și ouă poșate e o rețetă super-rapidă, sănătoasă, săracă în calorii dar bogată în fibre și proteină. Am folosit năut din conservă, pentru a grăbi procesul de gătire și a-mi ușura munca.
Am folosit lapte de cocos, praf de curry, ceapă și usturoi pentru a prepara sosul care dă savoare năutului. Pentru un surplus de sănătate, am adăugat și spanac crud. Am adăugat și ouăle la final, pe care le-am poșat direct în sos, sub capac. Am servit acest fel de mâncare cu orez negru. Îl puteți acompania cu orez simplu, pâine sau salată verde.
Să vedem ce avem de făcut!
2 conserve de năut
1/2 cutie lapte de cocos
1 linguriță praf de curry
1/2 conservă roșii cuburi sau 2 linguri pastă de rășii
2 cepe roșii mici
2 căței de usturoi
200 g frunze de spanac
câteva fire de coriandru
4 ouă
2 linguri ulei de măsline sau ulei de cocos
sare, piper