Mereu mi-am dorit să ajung în Thailanda. E un ținut în care totul e abundent, ca un mic Paradis terestru. Gastronomia locului e la fel de colorată, diversificată și vie precum e cultura locală. Mă atrag condimentele, cultura și exotismul vegetației. Miresmele de cardamom, cocos, anason, curry, lime și orez basmati sunt un adevărat deliciu. Cocosul și laptele de cocos ajută la regenerarea celulară, la un păr și o piele mai frumoase. Cardamomul are efect antiinflamator și previne boli cronice. Iar lime- ul are vitamina C. Am preparat acest sos pentru a înnobila banalul piept de pui. Să vedem cum îl preparăm.
2 bucăți mari de piept de pui
1 ceapă
2 căței de usturoi
½ ardei roșu
½ ardei chilli
3 păstăi de cardamom
1 anason stelat
½ linguriță de praf de curry
1 conservă lapte de cocos
1 lingură unt
Sare, piper
2 linguri cocos ras
1 lime
Orez basmati pentru servit