Cui nu-i place cuș- cuș ul? Mie și copiilor ne place foarte mult. E una dintre pastele noastre preferate. De data aceasta am ales să prepar cuș cuș ul de la Paste Hutton cu spanac, folosind o tehnică similară celei de gătire a risotto-ului.
Am mărunțit în blender spanacul proaspăt cu busuioc, usturoi, nucșoară și apă. Această pastă mai lichidă am adăugat-o treptat la cuș cuș ul călit puțin în tigaie. Pastele absorb lichidul, se colorează într-un verde frumos, crud. La final am adăugat smântână pentru gătit. Astfel, cuș cuș ul devine și mai cremos.
La final, am adăugat mascarpone, care fare preparatul divin de mătăsos.
Să vedem cum îl preparăm!
1 pungă cuș cuș Hutton
250 g spanac proaspăt
1 câțel de usturoi
1 lingură ulei de măsline
1/4 linguriță nucșoară
200 ml smântână pentru gătit
250g mascarpone
2-3 fire busuioc
50 g parmezan
sare, piper