În familia noastră drobul tradițional de Paște nu e pregătit doar cu miel. Ne place stufatul, ne place pulpa de miel la cuptor, însă drobul îl preparăm folosind carne de porc, măruntaie de miel și ficat de pui, pentru a estompa gustul mielului puțin. Pentru a fi mai ușor de feliat și pentru a avea un aspect uniform, îl coacem în tavă de cozonac.
Drobul nostru e unul foarte savuros, gustul inconfundabil provine de la călirea cărnii de porc, a organelor de miel și a ficatului de pui împreună cu multă ceapă, usturoi și ceapă verde, leurdă și pătrunjel verde. Totul se macină apoi fin, împreună cu ouă întregi fierte și această compoziție se leagă cu pesmet și ouă crude. Oricine l-a gustat, a adorat textura fină și gustul divin. E dens, te face să îți dorești să mănânci mai mult.
Sper să vă placă și vouă la fel de mult. Dumnezeu vă-mburde-n Rai!
300 g carne de porc pentru gulaș
200 g organe de miel
100 g ficat de pui
2 cepe mari
1 legătură de usturoi verde
1 legătură ceapă verde
1 legătură de frunze de pătrunjel
½ legătură de leurdă
Sare, piper
8 ouă fierte
3 ouă crude+ 1 ou pentru uns.
4 linguri de pesmet
100 ml ulei