Rețeta aceasta am văzut-o prima dată în cartea de bucate a Inei Garten, care o pregătea pentru o cină romantică. M-am gândit că este o rețetă foarte potrivită pentru o cină în doi, de Valentine’s Day sau pentru oricare masă din timpul săptămânii.
Rețeta este una extrem de simplă, cu ingrediente puține. Conține ceapă, usturoi, passata de roșii, vodkă, oregano, busuioc, smântână pentru gătit, pecorino, sare și piper.
Ceapa și usturoiul întreg se călesc în ulei de măsline, după care îndepărtăm usturoiul, pentru a evita un gust pregnant și o respirație urât mirositoare. Ceapa călită apoi trebuie înăbușită cu vodkă la foc aprig, pentru a-i permite alcoolului să se evapore. Se adaugă, pe urmă, pasta de roșii, se gătește sosul timp de 10 minute.
Sosul devine mai cremos adăugând smântână pentru gătit și puțină apă în care au fiert pastele. Aromele sosului au fost înnobilate cu oregano și busuioc. Am folosit fundițe de la Paste Hutton, care sugerează jovialitatea unui carnaval de februarie.
Sper să vă placă și vouă la fel de mult. Să vedem ce avem de făcut!
200 g fundițe Hutton
1 ceapă
2 căței de usturoi
1 conservă de roșii
oregano, busuioc
100 ml vodkă
100 ml smântână pentru gătit
pecorino pentru servit
sare, piper
50 ml ulei de măsline