Uneori inspirația gastronomică vine din cele mai neașteptate locuri. Azi, dintr-o lectură. Avem idiomi atât de plastici în limba română. Mintiuca mea bilingvă a concluzionat, totuși, că “a da cu mucii-n fasole” nu e la fel de apetisant ca “spilling the beans” Ro 0/En 1 Meniul de azi te face să rânjești fasolea. (Un alt idiom la fel de plastic😂) Fasole coaptă pe un pat de iaurt grecesc, feta și alintată cu guacamole. Fasolea e o excelentă sursă de proteină vegetală, e săracă în calorii și are multe fibre. Guacamole, iaurtul grecesc și feta sunt minunate resurse de pro și prebiotice. Așadar, sănătate în farfurie.
Pentru fasolea coaptă:
1 conservă de fasole albă
1 linguriță paprika afumată
1 linguriță ras al hanout
Sare, piper
2 linguri ulei de măsline
Pentru guacamole:
1 avocado
½ lime
Câteva frunze de coriandru
1 vârf de cuțit fulgi de chilli
Sare
Piper
Pentru baza de feta:
200 g iaurt grecesc
100 g feta
Sare, piper
Ardei iute și pătrunjel verde pentru servit