Pentru iubitorii de fasole, acest fel de mâncare simplu și ușor de preparat va deveni unul preferat, cu siguranță.
Combinația dintre dovleac copt și fasole este una nemaipomenită, după părerea mea. Am folosit conserve de fasole albă, cu bob mare și fasole neagră. Dar puteți folosi absolut orice fel de fasole aveți în cămară.
Dacă alegeți să apelați la varianta de conservă, prepararea va fi una mult mai simplă și rapidă. Dacă nu, va trebui să fierbeți fasolea în prealabil.
Aceeași rețetă poate fi adaptată și la năut, mazăre uscată sau linte.
Dovleacul îl veți felia și coace rapid, stropit cu usturoi și asezonat cu sare.
Ca mirodenii, am folosit coriandru, dar gustul este nemaipomenit de bun și cu salvie.
Alături de o pâine prăjită bună, e o masă de prânz atât de reconfortantă, ideală pentru o dupăamiază rece de toamnă sau iarnă.
1/2 dovleac de copt
1 conservă de fasole cu bob mare
1 conservă de fasole neagră
50 ml ulei de măsline
2 căței de usturoi
câteva fire de coriandru
sare, piper