Feniculul e doar de câțiva ani o prezență constantă în supermarketurile noastre. Bulbul acela alb cu frunzulițe ce seamănă cu mărarul stă de multe ori pe rafturile de legume nestingherit. Nici eu nu îl gătesc des. Doar când mi se pune pata. Că în afară de mine, nimeni nu e așa setat pe a încerca ceva nou în familia mea. Copiii s-au uitat la el ca la extratereștri. Ce știu ei ce e bun?!
E minunat servit cu pește, în rețete cu paste sau, așa cum l-am preparat eu, alături de hummus, într-o farfurie lejeră, sănătoasă.
Am încins cuptorul, am luat niște roșii cherry, niște usturoi, ulei de măsline, un fenicul și le-am pus la copt vreo 20 de minute.
Am scos o porție de hummus de la frigider și m-am alintat cu această combinație delicată, ușoară, delicioasă.
1 bulb de fenicul
20 ml ulei de măsline
4 căței de usturoi
6-8 roșii cherry
Sare, piper
400 g hummus