Fenicul copt cu usturoi și roșii cherry

Feniculul e doar de câțiva ani o prezență constantă în supermarketurile noastre. Bulbul acela alb cu frunzulițe ce seamănă cu mărarul stă de multe ori pe rafturile de legume nestingherit. Nici eu nu îl gătesc des. Doar când mi se pune pata. Că în afară de mine, nimeni nu e așa setat pe a încerca ceva nou în familia mea. Copiii s-au uitat la el ca la extratereștri. Ce știu ei ce e bun?!

E minunat servit cu pește, în rețete cu paste sau, așa cum l-am preparat eu, alături de hummus, într-o farfurie lejeră, sănătoasă.

Am încins cuptorul, am luat niște roșii cherry, niște usturoi, ulei de măsline, un fenicul și le-am pus la copt vreo 20 de minute.

Am scos o porție de hummus de la frigider și m-am alintat cu această combinație delicată, ușoară, delicioasă.

Ingrediente

1 bulb de fenicul

20 ml ulei de măsline

4 căței de usturoi

6-8 roșii cherry

Sare, piper

400 g hummus

Preparare

  1. Preîncălziți cuptorul la 200 de grade.
  2. Îndepărtați frunzulițele verzi de pe bulb și păstrați-le pentru servit.
  3. Feliați feniculul.
  4. Ungeți-l cu ulei de măsline, asezonați-l cu sare și piper.
  5. Curățați usturoiul, feliați-l. Înțepați roșiile cherry în câteva locuri.
  6. Coaceți feliile de fenicul, usturoiul și roșiile pe o tavă tapetată cu foaie de copt timp de 20 de minute.
  7. Serviți-l cu hummus, frunzulițe de fenicul și lipie sau pâine prăjită.

Savuroase și inedite - cele mai recente rețete

Supă-cremă de linte cu fenicul

În perioada postului și nu numai, consumul de linte e o alegere sănătoasă pentru o dietă echilibrată, săracă în calorii, bogată în fibre. Lintea e o sursă de proteină excelentă și, mi se pare că o ...

Paella cu legume

Am ales să consum consum cât mai puțină carne cu putință. Nu am altă motivație decât acee că mă simt mai bine atunci când consum preponderent legume. Paella e una dintre rețetele mele mediteraneene...

Salam de biscuiți

Salamul de biscuiți poate fi preparat dintr-un amestec de biscuiți mărunțiți și un sirop pe bază de zahăr, unt și cacao. Bineînțeles, salamul de biscuiți nu e salam de biscuiți fără esență de rom. ...

Quiche cu mazăre și verdețuri

Quiche e o practic o tartă franțuzească deschisă, fără capac, a cărei bază e un aluat fraged și ale cărei umpluturi sunt, de regulă, sărate. Cea mai faimoasă e Quiche Lorraine, cu umplutură de șunc...

Mississippi mud brownie

Mississippi mud brownie este o rețetă adaptată după o rețetă similară de plăcintă americană, denumită "pie". Se numește "mud " deoarece are blatul ușor umed, cu textură mâloasă. Nu e un blat sec. E...

Salată cu orzo, leurdă și năut

Mi-au rămas niște paste orzo de la prânz și, cum e sezonul leurdei, m-am gândit să fac o salată cu orzo, leurdă, măsline verzi, năut și roșii deshidratate. Am adăugat și niște bucuioc, zeamă de lăm...

Cartofi cu pesto de leurdă și caju

Această rețetă de cartofi la cuptor cu pesto de leurdă și caju este ideală pentru cei ce țin post, sunt vegani sau țin regim alimentar. Este bogată în proteine vegetale, grăsimi sănătoase și antiox...

Plăcintă spanakopita

Spanakopita e o plăcintă grecească delicioasă, ale cărei ingrediente sunt foile de plăcintă, spanacul, brânza feta și mirodenii precum oregano și mărar. Plăcinta mea e o variantă mai dietetică, are...

Plăcinte codrenești

Plăcintele codrenești sunt unul dintre felurile de mâncare preferate de mine din copilărie. Bunica mea din Babța le pregătea o dată pe săptămână și le făcea zn cantități mari, cu diverse umpluturi....

Chifteluțe de pește

Atunci când aveți o bucată mai mare de file de șalău și doriți să preparați ceva delicios, puțin mai deosebit, versatil și ideal pentru a hrăni patru persoane, puteți transforma acest file de pește...

Cheesecake cu cocos

Ador deserturile ce nu necesită tehnici complicate, pe care pot să le pregătesc în doi timpi și trei mișcări. Cred că și voi gândiți la fel. Cheesecake e unul dintre deserturile favorite în familia...

Brioșe cu dovleac și caramel sărat

Brioșele cu piure de dovleac plăcintar, scorțișoară și caramel sunt un deliciu nemaipomenit de preparat atât toamna, cât și în oricare alt anotimp. Toamna mereu pun la cuptor cantități mari de dovl...

Supă de fasole cu leurdă

Supa de fasole e una dintre preferatele mele. Și cum e sezonul leurdei, m-am gândit să pregătesc o variantă de post, folosind fasole albă, morcovi, pătrunjel, gulie, leurdă și smântână vegetală. Am...

Pui la cuptor cu lămâie și cimbrișor

Puiul la cuptor este una dintre alegerile noastre preferate , fie că îl pregătesc pentru o masă de prânz sau cină. Nu am prea multe de făcut, decât să condimentez pasărea foarte bine din timp, iar ...

Crumble cu zmeură și lămâie

Desertul acesta este unul în ton cu primăvara. Crumble este un preparat tipic britanic, în care făina este amestecată cu unt sau orice substitut vegetal de unt, zahăr, iaurt sau smântână și praf de...

Spaghete cu pui și hot chilli oil

Această rețetă rapidă de spaghete Hutton cu piept de pui, broccoli și chilli oil este soluția perfectă pentru pentru o masă rapidă, picantă, neobișnuită. În ciuda simplității sale, este o combinați...

Cuș-cuș cu spanac și mascarpone

Cui nu-i place cuș- cuș ul? Mie și copiilor ne place foarte mult. E una dintre pastele noastre preferate. De data aceasta am ales să prepar cuș cuș ul de la Paste Hutton cu spanac, folosind o tehni...

Paste cu mazăre și somon

Somonul e peștele meu preferat. Gătit "en papillote" e fraged, delicat și foarte sănătos. Bucățile de somon sunt gătite într-un pachețel de hârtie de copt. Acest lucru permite gătirea la abur a ace...

Musaca primăvăratică

Musacaua aceasta e o adaptare a celei clasice. Am avut zn frigider niște vinete, leurdă proaspătă și m-am gândit să fac o musaca plină de culoare și arome primăvăratice. Mi-a rămas un bol de sos Bo...

Gnocchi cu sos de leurdă

E sezonul leurdei și, sincer, de-abia am așteptat să pot mânca salată sau orice sos gătit cu leurdă. Leurda e un minunat dar sălbatic al naturii, plin de vitamine, antioxidanți și culoare. Mi-a răm...

Paste cu fenicul și cârnaț

Uneori simțim lipsa unor savori care să ne împământenească. Nu sunt mare consumatoare de cârnați, însă în această combinație cu fenicul și smântână, rezultatul este un sos deosebit de gustos, pe gu...

Brânzoici

Le numim brânzoici, brânzoaice, bucte. În Babța bunicii mele, le spunem moșocoarne. Indiferent de denumire, cuvântul "buktă" e prezent în toate țările Europei în care slavilor le-au fost purtați pa...

Brioșe cu banane, nucă și ciocolată

Această rețetă de brioșe cu banane, nucă și ciocolată e cea mai îndrăgită rețetă de brioșe pe care o fac. Cred că e printre primele rețete pe care le-am încropit atunci când mi-am dat seama că îmi ...

Mucenici moldovenești

Mucenicii sunt un desert preparat în Muntenia și Moldova. Evident, modul de preparare diferă. Cei muntenești sunt fierți și se servesc într-o zeamă dulce, siropoasă, cu nucă măcinată. Cei moldovene...

Mini ciabatta cu măsline și roșii

Dacă aveți aluat de pizza preparat, acesta e foarte versatil. Se poate folosi pentru a pregăti mini ciabatta. Am aromat pâinicile cu măsline verzi și roșii cherry. Sunt minunate pentru pachețelul d...

Orez cu ochiuri și chilli oil

Această mâncare deosebit de simplă de inspirație asiatică e soluția ideală pentru o masă rapidă, gata în câteva minute. Orezul fiert simplu, în apă cu sare se servește cu ouă ochiuri cleioase și un...

Cheesecake cu răzălăi și zmeură

New York style Cheesecake este un desert decadent care are la bază, de regulă, biscuiți pisați amestecați cu unt topit. Învelișul de brânză este format din cremă de brânză, ouă, smântână și arome. ...

Budincă brioche cu mac și vanilie

Desertul de azi este o adaptare mai rafinată a unui desert tradițional de inspirație austro-ungară, ce poartă numele de "mákos guba". Desertul tradițional are în compoziție cornuri cu lapte sau buc...

Brownie cu felii de măr

Aceste brownies sănătoase, vegane, cu mere sunt un deliciu foarte rapid de preparat. Nu au zahăr adăugat, nici grăsimi. Ceea ce le conferă dulceață și le menține umezeala sunt merele încorporate. D...

Prăjitură cu mere invizibile

Această prăjitură cu mere invizibile este una, pe cât de simplă, pe atât de delicioasă. E turnată în tavă și feliile subțiri de măr încorporate se coc odată cu învelișul acesta cremos și dens de ch...

Pui cu legume la cuptor

Cuptorul este o unealtă de real ajutor atunci când nu dorim să dereticăm prea mult. Rețeta aceasta de pui rumenit cu legume la cuptor este soluția ideală pentru a prepara atât carne cât și garnitur...

Quiche Lorraine

Quiche Lorraine e o tartă franțuzească savuroasă, a cărei umplutură este făcută cu ouă, smântână, șuncă sau bacon. Poartă denumirea regiunii Lorena din estul Franței, aflată la granița cu Germania....

Spirale cu sos de ardei copt și pui

Sosul acesta de ardei copți, ceapă și usturoi seamănă la gust foarte mult cu o pastă orientală numită Harissa. E aromat, intens, dulceag, sărac în grăsimi, încărcat cu vitamine. Ai nevoie de ardei ...

Spaghetti alla Nerano

Această rețetă simplă și minunată de spaghete Alla Nerano provine din regiunea Calabria a Italiei. Am văzut-o prima dată într-o emisiune televizată și, mânată de curiozitate, am preparat-o. Ingredi...

Pui cu gratin și legume verzi

  Dacă doriți să vă răsfățați cu o masă deosebită sau să vă impresionați invitații cu ceva delicios, sofisticat și aparent greu de pregătit, rețeta aceasta de pulpe de pui aurii cu garnitură d...

Pain au chocolat

Pain au chocolat este un desert franțuzesc ce se prepară, de regulă, din aluat dospit de tip foitaj. Rețeta mea, însă, este una de pâine cu lapte ce conține ciocolată. E o pâine dulceagă, de tip de...

Pulpă de rață cu tăiței cu varză

Această rețetă de pulpă de rață cu reducție de vin și sirop de rodie este una specială. M-am gândit că din moment ce varza este o garnitură potrivită cărnii de rață, cu siguranță și tăițeii cu varz...

Tort de clătite cu ciocolată

Acest desert delicios, cu ciocolată și aspect impresionant, este atât de simplu de preparat, încât chiar și copiii ma măricei se pot încumeta să îl facă. Clătitele cu cacao sunt mai groase și mai e...

Brioșe Pizza

Brioșele sunt un preparat foarte versatil, fie ele dulci sau sărate. Brioșele dulci sunt cel mai ușor desert de preparat, în opinia mea. Cele sărate îți dau satisfacția de a pregăti un aperitiv sau...

Spaghete Green Goddess

Spaghetele Green Goddess sunt îmbrăcate într-un sos cremos, fin, de culoare verde deschis. Ingredientele sosului sunt avocado, spanac, busuioc, lapte de cocos, nuci caju și lime. Aromele sunt foart...

Pulpă de porc Diane

Friptura cu sos Diane este una deosebit de gustoasă, pe bază de smântână și ciuperci. Este asociat cu rețeta clasică de steak, dar se potrivește foarte bine și cu pulpa de porc. Întrucât pulpa de p...

Farfalle alla vodka

Rețeta aceasta am văzut-o prima dată în cartea de bucate a Inei Garten, care o pregătea pentru o cină romantică. M-am gândit că este o rețetă foarte potrivită pentru o cină în doi, de Valentine's D...

BLT cu papară stil guacamole

E sandwich-ul meu preferat atunci când poftesc ceva sărat, cu bacon. Mi se întâmplă, destul de rar, însă acest sandwich e remediul meu pentru un mic dejun sau brunch după o noapte de petrecere. Se ...

Supă Tom Yum

Tom Yum, o supă thailandeză picantă și acrișoară, este una dintre cele mai aromat, mai ușor de pregătit și mai rapide supe pe care o veți prepara vreodată. Delicată, însă asezonată cu mirodenii cu ...

Cotlet de porc cu mâncare de linte

Carnea de porc se potrivește de minune cu mâncarea de linte. Cotletul e folosit îndeosebi la șnițel în familia mea și nu numai. Putem să preparăm o rețetă suculentă, delicioasă, în care combinăm gu...

Supă-cremă de morcovi cu ghimbir

Supa- cremă de morcovi cu ghimbir este o rețetă nemaipomenit de delicioasă și sănătoasă, potrivită pentru o masă obișnuită sau chiar pentru o dietă de început de an, când ar trebui să diminuăm sau ...

Plăcințele cu brânză și afine

Rețeta de brânzoici sau moșocoarne, cum li se spune în satul bunicii mele materne, Babța, am modificat-o puțin, cel puțin în prezentare. Le-am dat forme de cuiburi sau plăcințele umplute cu un ames...

Prăjitură cu mac și cremă de lămâie

Prăjitura aceasta cu mac și lămâie este o variantă mai fină și mai elegantă a unui chec clasic îndrăgit în familia mea. Baza este aceeași rețetă de chec, toppingul este o cremă fină cu mascarpone ș...

Cornulețe cu magiun

  Cornulețele cu magiun, silvoiță sau lecvar, cum le spunea bunica, erau un desert pe care îl iubeam nespus în copilărie. Am recreat această rețetă clasică a bunicii de la Babța pentru a onora...

Brioșe cu brânzeturi și șuncă

Ori de câte ori se anunță musafiri în ultimul moment, mă gândesc cu ce să îi servesc, în afară de cafea. Brioșele, fie ele dulci sau sărate, sunt o alegere excelentă pentru a încropi și servi ceva ...